Ubisoft: egy rejtélyes új játék...Az oldal címe: http://www.rev64.com/. Egy meglehetősen rossz bőrben lévő 30-40 éves forma úriember látható rajta, miközben a háttérben mindenféle rádióforgalmazás hallható, plusz az oldal alján egy, a Tom Clancy játékokból ismerős logó virít. A képről leolvasható, hogy az illető 1991. február 22-én született, azaz „ma”, ha valóban a harmincas évei derekán jár, 2030 körül járhatunk. Ezt erősíti meg az is, hogy a törölt 2026-as téli olimpiáról, és a 2028-as nyári olimpiai játékokról is hallhatunk információkat.

A rádióforgalmazás további érdekes esemé- nyekről is szól. Fertőzés (feltételezhetően nukleáris támadás utáni), ellentámadás, háború, légi csapások, terroristák. Összeomlott az OPEC, New Yorkban és a közép-nyugaton heves harcok dúlnak, Washington megsemmisült, az USA ideiglenes fővárosa Boston, a New York-i tőzsde Chicagóba költözött, és a fontosabb kormányhivatalok (CIA, FBI, NSA, Pentagon) is új helyen vannak. Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság is jelentős veszteséget szenvedett (utóbbiban súlyos légi csapásokról érkezett jelentés), Amerikából és Európából az emberek Ázsia felé menekülnek, mely ott is válsághelyzetet teremtett, plusz az USA-ból Mexikó és Kanada felé is áramlik a nép. Oslóban egy kormányfelügyelet alatt álló víztározót ért támadás, és 2,5 millió euró értékű nyersanyag tűnt el (feltételezem, hogy itt nehézvízről lehet szó). Sőt, konkrét számokat is találunk:

  • EU/UK erők: 3700 halott, 5200 sebesült
  • Francia erők: 1200 halott, 6000 sebesült
  • Spanyol erők: 3200 halott, 4000 sebesült

A jobb oldalon futó információk további hivatkozásokat rejtenek különféle katonai rádióadásokból. Ezt egy lelkes rajongó máris legépelte, így akit érdekel, ezen a lapon megtalálja. A szövegben négy egység van (A, B, C, és E - a C páncélozott), plusz szó esik az „első szakaszról”, és a Red Horse (Vörös Ló) légi osztagról. Az ellenségről annyi derül ki, hogy robotokkal támad, melyet a jenkik pókoknak (spider) neveznek. Az egyik kiemelt katonai vezető neve „Ghost Leader”, és megemlítik, hogy van odakint (bevetésen, terepen) egy „Splinter Cell” is, ebben az adásban orosz karattyolás hallható.

A weboldal címe maga is érdekes; elég nyilvánvalónak tűnik, hogy bibliai utalás, Jelenések Könyve 6:4, melyben az apokalipszisről esik szó. Az ominózus rész így hangzik: „És eljöve egy másik, veres ló, és a ki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.” Kiemelendő, hogy ugye itt is szerepel a vörös ló, azaz a Red Horse, mely a fent említett légi osztag neve.

A fentiek viszont egy érdekes helyzetet teremtenek: olyan, mintha a Ghost Recon, a Rainbow Six és a Splinter Cell játékok össze lennének gyúrva egyetlen masszív Tom Clancy eszenciába... Ez mondjuk brutálisan jól hangzik így elsőre, de sajna a konkrétumokra még várnunk kell - állítólag az EGM magazin júniusi számában lesz az exkluzív bejelentés. Hiába, az Ubi mindig kitalál valamit...