Pontosan ezt az utat járta be az SCS Software hamarosan érkező új játéka, a Trucks & Trailers is: a program eredetileg pár, a Euro Truck Simulator 2-höz készített tesztpályából nőtte ki magát, amit a cseh arcok a nulláról újraírt grafikus motorjuk finomhangolása okán dobtak össze -- a fejlesztőknek azonban annyira megtetszett a szűk pályákon való lavírozás, hogy elhatározták, önálló játékká bővítik a koncepciót.

Trucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers Játékképek

A Trucks & Trailersben így -- a Euro Truckokkal és az 18 Wheels of Steel sorozat tagjaival szemben -- a távolsági áruszállítás helyett a szűkös parkolókban, a mozgalmas, zsúfolt telephelyeken, valamint az akadálypályákon való óvatos közlekedés játssza a főszerepet. Ötven, egyre nehezedő ügyességi feladatban kell helyt állnunk, melyek változatosságára a fejlesztők szerint nem lehet majd panasz: parkolóhelyek közötti lavírozás, pótkocsik elvontatása és a lehető legszadistább helyeken való leparkolása, illetve egyre hajmeresztőbbé váló akadálypályák minél gyorsabb teljesítése alkotja a küldetések repertoárját, melyeknél a precíz beállás, valamint a koccanások elkerülése mellett stopperünkre is állandóan figyelnünk kell.

Trucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers Játékképek

Eredményeinket a játék medálokkal és kioldható achievementek tucatjaival díjazza, sikereinket (vagy épp szerencsétlenkedésünket) filmre vehetjük és nagyzolási célból megoszthatjuk kamionos kollégáinkkal, a versenyszellemet azonban mégsem ezek, hanem sokkal inkább az online ranglista lobbanthatja fel az árufuvarozó célközönségben, amely mindig naprakészen tájékoztat minket arról, hogy éppen melyik pályán vert ránk pár másodpercet a hús-vér konkurencia.

Trucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers Játékképek

A játék az ETS2-höz hegesztett Prism3D motor jelentősen ráncfelvarrt verzióját használja, így alapos képet kaphatunk arról, hogy miként fog kinézni az előreláthatólag ősszel érkező "nagy testvér". Bár a kamionok kidolgozottságát nem érte jelentős változás (leszámítva, hogy a Scaniát végre sikerült licencelnie a csapatnak), a fény-árnyék hatások és a környezet kidolgozottsága a képek alapján jókorát ugrott a minőségi skálán, ami lássuk be, épp időszerű volt már. A pályák, bár viszonylag kicsik, de cserébe alaposan kidolgozottak lesznek, a gyalogosok megjelenésével pedig végre megszűnik a települések szellemváros-jellege is.

Trucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers JátékképekTrucks & Trailers Játékképek

A Trucks & Trailers előreláthatólag egy hónap múlva jelenik meg, itthon természetesen magyar felirattal. Kíváncsian várjuk!