Tribulation Knights: vértelen hitterjesztés

A játék címe Tribulation Knights, programozója az Atomic Design Laboratory, az egész projekt mögött egy John Nelson nevű úriember áll. Ahogy elolvastam a kapcsolódó anyagot, rögtön világossá vált, hogy a stuff a Left Behindhoz hasonlóan szintén Tim LaHaye és Jerry B. Jenkins regényfolyamából meríti szellemiségét. Ott ugye a rosszak Global Community Peacekeeper, míg a jók Tribunal Forces néven futottak. Nos, itt nagyjából ugyanez a felállás. Az alapsztori a bibliai végítélet napjával nyit, egy szekta World Rule Enforcers néven magához ragadja a hatalmat, és minden keresztényt tömlöcbe vetnek. A jók összefognak, létrehozzák a Tribunal Knights nevű szervezetet, és speciális ügynököket képeznek ki, hogy legyűrjék a gonoszt.

A cucc lopakodós akció, kalandos-puzzlés elemekkel (a fejlesztő honlapján egyébként az is szerepel, hogy a játék epizódos formában kerül a nagyközönség elé), hősünk tehát nagyjából Sam Fisherre hajaz. Feladatunk információgyűjtés, hittérítés, és keresztény testvéreink kiszabadítása. Mivel a városokban nyüzsögnek az ellenséges katonák és a hozzájuk húzó „pogány” civilek, akik ha meglátják karakterünket, riadót fújnak, és ezzel vagy vége a küldetésnek, vagy egy messzi-messzi börtönben ébredünk fel, háztetőkön, csatornákban, szellőzőjáratokban kell leginkább előrehaladnunk. Segítőink is lesznek, ezek egyikét ábrázolja a mellékelt kép, hogy valahogy eladjam a portékát... A játék szellemiségéhez mérten egy csepp vér sem fog hullani; emberünk fegyvere egy high-tech parittya (lásd: Dávid kontra Góliát), a gonoszoké pedig közelharcra sokkoló, távolsági támadásra pedig "Woozy Emitter", mely émelygést, hányingert, ájulást okozó „hiperbasszus” hangot bocsát ki (nem nehéz kihallani belőle a rockbandák elleni rosszallást...).

Hősünk légdeszkán és lebegő autókon közlekedik, eszköztára éjjellátót, álcázóberendezést, ellenségdetektálót, PDA-t (térképekkel, alaprajzokkal), ajtónyitót, antigravitációs kütyüt és legfőképpen MP3 lejátszót tartalmaz, mely folyamatosan tolja a fülébe a zsoltárokat, nehogy a gonosz hangjai eltérítsék... A parittyán kívül vegyszeres vízzel töltött lufik is lesznek nálunk, amolyan bombák, melyek kis időre lebénítják az ellenfelet.

A TK motorja a Reality Engine lesz, ez önmagában nem rossz, jó kis erőmű ez, persze érteni is kell hozzá... A stúdió honlapján található galériákban igazából csak a koncepciórajzokat érdemes meggusztálni, bár azt profi művész készítette, a játékképek elég ijesztő portékák; nem is kreáltam galériát, mert a jelenlegi kínálatból sokat nem tudtam volna hasznosítani. Amúgy a játék alapvason, egygigás procival, 256 mega RAM-mal, és egy GF3-mal elfut. Mondjuk, ezt meg is értem...

A készítők célja, hogy jó erkölcsöket és keresztény értékrendet közvetítsenek, és figyelmeztessék azokat, akik még nem tértek meg, hogy ha Jézus magához szólítja majd híveit, a hátramaradókra nehéz sors vár. Ámen.