Miután George 'Geohot' Hotznak sikerült hathatósan feltörni a PlayStation 3 évek óta kitartó védelmét, a Sony teljes erővel azon dolgozott, hogy megakadályozza a crack terjedését. A cég azonban nem járt sikerrel, hiszen még a rendőrségi lefoglalás előtt elterjedt az új, ezúttal már működő módszer arra, hogy illegálisan letöltött játékokat lehessen futtatni a konzolon, ez viszont nem állította meg a pereskedést, mely még most is gőzerővel folyik.

A Sony jogi perpatvara a biztonsági rést megtaláló és azt kihasználó George 'Geohot' Hotz és Graf Chokolo ellen az elmúlt hetek alatt semmit sem vesztett a lendületéből, sőt Geohot dél-amerikai vakációjával csak tovább forrósodott a helyzet, ami így már elég volt ahhoz, hogy az óriásvállalat az internet egyik legveszélyesebb csoportjának célkeresztjébe kerüljön.

Az Anonymous április 4-én jelentette be: a Sony „a két internet-állampolgár ellen elkövetett megbocsáthatatlan tettei” miatt készüljön fel arra, hogy támadás alá kerül, a csoport pedig nem csak üres fenyegetésekkel dobálódzott: másnap sikeresen terhelték túl a PlayStation Blog, a PlayStation.com és az amerikai PS Store szervereit, órákig használhatatlanná téve azokat. Továbbá az Operation Sony „hadművelet” részeként az Anonymous egyik állítólagos mellékága, a SonyRecon a cég fontosabb alkalmazottai felé fordult. A céljuk az, hogy az ellopott személyes információkkal további károkat okozzanak a meglehetősen nagyszabásúra sikeredett bosszúhadjáratuk során.

A támadások sorozatának azonban még nincs vége, a PlayStation LifeStyle-nak leadott nyilatkozatában a Takai álnevet használó Anonymous-tag azt ígérte, hogy a java még csak most jön, valamint hozzátette azt is, hogy nem csak szervereket tudnak túlterhelni, ennél jóval többre képesek.

A Sony eközben persze nem csak üldögél, hivatalosan azonban eddig csak annyit jelentettek be, hogy vizsgálódást kezdtek a szervereiket és online szolgáltatásaikat ért támadások ügyében.