A Ubisoft a játéksorozat hivatalos Facebook-oldalán már napok óta csöpögteti az információkat az új játékról, de csak most, az ötödik videó megérkeztével sikerült közelebb kerülni a megoldáshoz. Az eddig befutott morzsák alapján arra jutottunk, hogy a következő Assassin’s Creed a 16. századi Oszmán Birodalomban játszódik majd.

Erre a feltételezésre számos nyom utal: a videókban feltűnt I. Szulejmán szultán pecsétje és a Hagia Szophia, valamint a Konstantinápolyt meghódító II. Mehmed fiának, II. Bajazid szultán halálának dátuma, vagyis 1512. május 26., illetve I. Szulejmán szultán születése, 1494. november 6. Továbbá megjelenik még az 1509. szeptember 10-i dátum, amikor egy hatalmas, tízezer ember életét követelő földrengés rázta meg Isztambult, valamint Ezio (1459. június 24.) és Altair születésének (1165. január 11.) napja, illetve a rejtélyes, semmilyen fontosabb történelmi eseményhez nem kapcsolódó 1511. június 15-i dátum is előkerült -- lehet, hogy ekkor született az új főhős.

Érdemes tudni, hogy II. Bajazid uralkodása során a török birodalom több ország (Magyarország, Oroszország, Velence, stb.) ellen is háborúzott, és belső viszályoktól sem volt mentes ez az időszak. A szultán két fia, I. Szelim és Sehzade Ahmet több évig viaskodott a trónért, melyet végül fegyveres erőkkel I. Szelim szerzett meg. Az ő uralkodása 1512-től 1520-ig tartott, amely alatt kiterjesztette az Oszmán Birodalmat, elfoglalva Szíriát, Palesztinát, Egyiptomot, valamint Mekka és Medina városait, vérszomjas természete miatt pedig kiérdemelte a Vad Szelim címet.