Kevés instabilabb dolog létezik jelenleg a Ubisoft helyzeténél, a néhány évtizede még sikert sikerre halmozó cég ugyanis a csőd szélére került az elmúlt idők rossz döntései miatt, néhány napja pedig felvetődött, hogy a kínai Tencent kezébe kerülhet a kiadó. Meglátjuk, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, az mindenesetre biztos, hogy még ilyen zűrzavaros időkben sem állhat le az élet, így aztán a Massive Entertainment belekezdett a csúfosat bukó Star Wars Outlaws kikalapálásába, a Ubisoft Quebec pedig egészen februárig ügyködhet az Assassin's Creed Shadows-on, miközben számos projekt várja a puskacsőben, hogy végre kilőjék őket.

Legalábbis az Insider Gamingnél tevékenykedő Tom Henderson szerint, kinek exkluzív beszámolójából megtudhattuk, hogy a Ubisoft nem kevesebb mint tíz Assassin's Creed-játékot kíván piacra dobni az elkövetkezendő öt évben. A „tervez” szót természetesen tessék aláhúzni, hiszen a katasztrofális állapotok és a Shadows halasztása alaposan belerondíthatott a menetrendbe (ennél a cégnél eleve bevett szokás az ilyen-olyan címek kukázása), a bennfentes azonban úgy tudja, hogy 2025 novemberében jelent volna meg az Assassin's Creed 4: Black Flag sokat pletykált remake-je, amelyben a feltupírozott Anvil motor társaságában szelhetjük majd a habokat.

Szintén ott van még a kalapban az állítólag a Fall Guys-ra hajazó Invictus, a boszorkányos témákkal kecsegtető Hexe, a mobilokra szánt Jade és egy, az azték érába kalauzoló felvonás is, ezek mellett pedig olyan kódnevek szerepelnek a listán, mint a Raid (ez az elnevezés multiplayerre utal) és az Echoes, ráadásul egy másik felújítás is benne lehet a pakliban – volna miből válogatni, nemde? A cég tehát jól láthatóan továbbra is bízik a legnagyobb franchise-ában (persze a Far Cry-ról se feledkezzünk meg!), kérdéses viszont, hogy mi éri meg a tényleges debütálást a most felsorolt alkotások közül.

A borítóképek forrása: Ubisoft