• A Universal bejelentette, hogy elkészül Tom Cruise egyelőre cím nélküli űrfilmje
  • A cselekmény nagy része a Földön játszódik majd, a finálét az űrben rögzítik
  • Forgatási dátumot egyelőre nem tűztek ki

A médiában helytelenül terjed a hír, miszerint Tom Cruise lehet az első ember, aki az űrben forgat. A több éve dédelgetett, ám a vírus miatt elhalasztott produkció hírén felbátorodva az oroszok már tavaly két színészt küldtek a Nemzetközi Űrállomásrara, míg a NASA és az Elon Musk SpaceX-ének támogatásával készülő hollywoodi film munkálatai szüneteltek. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Kihívás végső vágata még mindig nem készült el, Cruise-ék előtt pedig riválisaiktól függetlenül is nyitva a lehetőség, hogy készítsenek egy nem pusztán technikai látványosság gyanánt emlékezetes, hanem művészeti szempontból is érdekes űrfilmet.

mv5bymnlotc2ytqtythins00zwm5lwjmmdqtotq2ndi2mtrjyjqyxkeyxkfqcgdeqxvymjuwnjy5mzav1.jpg
(Jelenetkép a Kihívásból. Forrása: IMDB)

A Universal friss bejelentése

A Universal vezetője megerősítette, hogy bár jelenleg csak az előmunkálatok folynak, el fog készülni az egyelőre cím nélküli produkció. Donna Langley, a stúdió főnöke a BBC-nek adott interjújában elárulta, hogy a cselekmény nagy része a Földön játszódik majd, Cruise fináléban várható hőstettét azonban az International Space Station fedélzetén rögzítik majd. Forgatási dátumot egyelőre nem tűztek ki.

„Tom Cruise az űrbe visz minket. Az űrbe viszi a világot. Ez a terv. Nagyszerű projektet fejlesztünk Tommal, ami teljesen leköti őt. Fellőni egy rakétát az űrállomásra, forgatni és az első civilnek lenni, aki állomáson kívül űrsétára megy” – áradozott Langley Tom Cruise szerepéről.

tomcruise-scaled.jpg
(Tom Cruise. A kép forrása: Best FM.)

Cruise akcióban

Cruise legutóbb egyébként meglepetésszerű sikert aratott a kritikában különösen hangulatosnak ítélt Top Gun 2-vel, hamarosan a Mission: Impossible folytatásával jelentkeik, űrprojektjét pedig A Bourne-rejtéllyel ismertté vált Doug Liman rendezi. A történetet egyelőre nem közölték, az adrenalinfüggőnek tartott színész azonban vélhetően mindent elkövet majd, hogy kivételes látványossággal szolgáljon a közönségnek. Ti várjátok a bemutató? Írjátok meg kommentben!