Túlzás nélkül kijelenthető, hogy egy emberként döbbent le a közösség az Astro Bot csillagászati pontszámai láttán, mert bár lehetett sejteni, hogy egy remek platformer formálódik az Astro's Playroommal már bizonyított Team Asobi műhelyében, arra azért kevesen számítottak, hogy az év egyik (ha nem A) legjobb játéka gördül le a szalagról. Márpedig így lett, a szeptember 6-án megjelent PlayStation 5 exkluzív ugyanis 94 ponton áll a Metacritic oldalán (méghozzá 124 tesztet követően), emellett pedig (és igazából ez a fontosabb) a játékosok is imádják, amit mi sem bizonyít jobban a 9,4 pontos felhasználói értékelésnél. Ez utóbbi alapján szinte borítékolható, hogy a rengeteg utalást és még annál is több cukiságot tartalmazó alkotás nem nagyon fog elhasalni a kasszáknál, és bár a pontos számokra még várni kell, az biztos, hogy egy másik idei Sony címet már sikerült zárójelbe tennie – bár tény, hogy nem volt magasan a léc.

A GamesIndustry.biz sorait erősítő Christopher Dring osztotta meg ugyanis X-en, hogy az Astro Bot fizikai kiadásából több példány talált gazdára két nap alatt az Egyesült Királyságban, mint a villámsebességgel a kútba dobott Concordból világszerte, ami elég jól mutatja, hogy mennyire nem érdekelte az embereket a rendkívül túlárazott, ráadásul elég későn érkezett hero shooter.

„A dobozos verziókat tekintve eddig nem túl nagyok az Astro Bot eladásai az Egyesült Királyságban” – fogalmazott az említett portál vezetője. „A nyitóhét körülbelül egyharmaddal alacsonyabb, mint a 2021-es Ratchet & Clank: Rift Apart esetében, ám hosszú távon optimista vagyok az Astro Bottal kapcsolatban. Annyi azonban biztos, hogy 2 nap alatt több példányt adtak el belőle az Egyesült Királyságban, mint a Concordból az egész világon” – tette hozzá. Ahogy azt többen is jelezték a kommentek között, a Ratchet & Clankkel való összehasonlítás nem túl fair hírünk alanyával szemben, hiszen az elmúlt három évben szinte teljesen a digitális irányba terelődött a vásárlás, a hír szempontjából viszont nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az Astro Bot mindössze egyetlen országban nagyobb eladást produkált, mint a Firewalk Studios lövöldéje az egész földkerekségen. Ezek után kíváncsian várjuk, vajon tényleg megpróbálkozik-e a Sony a free to play modellel.

A borítóképek forrása: PlayStation