Az utóbbi néhány szezon során törekedtünk arra, hogy a TMP CS2 Masters olyan formában kerüljön megrendezésre, ami illeszkedik a játékosok és a csapatok igényeihez, de nem felejti el a nézőket sem. Tavaly ősszel picit átalakult a verseny, kevesebb online és több offline, több LAN-fejezetet kapott a verseny és megújítottuk a média nap tartalmait itt. Idén ősszel pedig úgy gondoltuk ismét megérett a verseny egy kis újdonságra, szóval a 2024-es őszi TippmixPro CS2 Masters ismét frissítést kapott, megújult a lebonyolítás, még több LAN lesz, még érdekesebb média napos videók jönnek, de persze változatlanul magas összdíjazás mellett!

669fb9a615415669fb9a6153cf-tippmixpro-cs2-masters-jon-az-oszi-szezon-meghozza-uj-brutalisabb-formaban.jpg

Az elkövetkező hetekben alaposan átnézzük majd, mit is kínál az őszit TMP CS2 Masters, közvetítésestül és média napostul, most azonban csak koncentráljunk arra, hogy miként néz ki maga a verseny.

SELEJTEZŐK

Idén abszolút igaz, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul. Ezúttal nem osztunk meghívókat, mindenkinek a selejtezőkből kell indulnia, aki játszani akar a TMP-n, akkor is, ha az illető első versenyére készül és akkor is, ha valaki a tavalyi bajnokcsapat tagja volt. 

A kvalikat szeptember 7-én és 8-án tartjuk, ami még több mint egy hónapra van, mindenki kényelmesen tud tehát tervezni és úgy alakítani az idejét, hogy gond nélkül elindulhasson a TMP CS2 Masters selejtezőin. A kvalik online zajlanak majd, mindkét nap single-elimination brackettel, amikről mindkét nap a top 4 csapat jut majd tovább. Ám ezúttal nem a zárt selejtezőbe, hanem azonnal a csoportkörbe jutnak a csapatok, ráadásul idén a csoportkör is LAN-on lesz.

A kvalikra való jelentkezés a jövő hét folyamán nyílik majd meg.

tmpcsgo23nevezz22.jpg

MINDENKINEK JÁR A LAN

Ahogy azt már néhány sorral feljebb olvashattátok, idén nem csak a rájátszás, de a teljes csoportkör is LAN-on lesz. A selejtezőkből azonnal LAN-ra lehet jutni, hiszen ha a CS2-ről van szó, akkor mindenkit a LAN érdekel, ebben a rendszerben pedig mindenkinek lesz esélye LAN-ozni.

A csoportkör október 4-én és 5-én jön majd, 8 csapattal, akiket 4 fős csoportokba osztunk. Pénteken az A csoport LAN-ozik, szombaton a B, mindkét napról a top 2 csapat jut tovább a vasárnapi rájátszásba. A csoportkör és a playoff pontos lebonyolításáról, helyszínéről majd később mesélünk, egyelőre csak mindenki írja fel a naptárjába, hogy október 4. és 6. között három napos LAN-ra megy a 2024-es TippmixPro CS2 Masters, játékosként és nézőként is eszerint tervezzetek.

ÖSSZDÍJAZÁS

A három napos LAN során pedig továbbra is egy elképesztő összegért, összesen 2 millió forintért küzdenek majd a csapatok, ami a következőképp oszlik meg a mezőnyben:

  • 1. helyezett: 750 ezer forint
  • 2. helyezett: 450 ezer forint
  • 3-4. helyezett: 225 ezer forint csapatonként, összesen 450k
  • 5-6. helyezett: csapatonként 100 ezer, összesen tehát 200k
  • 7-8. helyezett: csapatonként 75 ezer, összesen tehát 150k

Maradjatok velünk a következő napokban és hetekben is, részletesen végigjárjuk majd a megújult verseny állomásait, később pedig természetesen magának a versenynek a történéseit is követjük majd.