Mire kell számítanunk télen?

Télen a kinti levegő magas páratartalmú, alacsony hőmérsékletű és emellett gyakran szeles is. Mindeközben viszont minden beltéren meleg és száraz körülményekkel találkozunk. Éppen ezért ebben az időszakban nem csupán a külső időjárási körülményekkel kell a bőrünknek megbirkóznia, hanem azzal is, hogy gyakran váltakozik is a fennálló helyzet. Az arcunkat érezhetjük szárazabbnak, gyakran kipirulhat, de akár az is előfordulhat, hogy sokkal gyakrabban kapcsol magasabb fokozatra a faggyútermelés.

Nem mindegy már az sem, hogy mivel tisztítjuk a bőrünket!

A skinshop.hu arctisztító termékei közül érdemes például a Holika Less On Skin micellás gélt vagy a Mizon Cicaluronic balzsamot használnunk. A gél állagú, illetve olajokban gazdagabb készítmények támogatnak minket a bőr kiszáradása ellen vívott harcban, hiszen nemcsak tökéletesen tisztítanak, hanem hidratálnak is.

httpswwwskinshophu-2023-november-cikk1.jpg

Kerüljük a túl forró vagy túl hideg vizet is, helyette inkább válasszuk az arany középutat! A túl meleg vízzel fokozzuk a barrier réteg sérülését, valamint a szárazságra is rá tudunk erősíteni vele, így a forró fürdőkhöz sem ez az időszak a legjobb választás. 

Elérkezik az ideje a tápláló anyagokban gazdag hidratálókrémeknek!

Míg nyáron úgy érezhettük, hogy ezek a termékek elnehezítik a bőrünket, a tél beköszöntével érezni fogjuk, hogy nagyon jól esik a testesebb kozmetikumok alkalmazása. Az olyan hatóanyagok, mint a glycerin, a shea vaj, az urea, a ceramidok, növényi olajok vagy a panthenol segítenek a bőr rugalmasságának, ragyogásának megőrzésében.

Éppen ezért nyugodtan döntsünk az ilyen komponensekben gazdag készítmények mellett. Ideális lehet például a Pyunkang Yul Nutrition tápláló arckrém, illetve a Benton Méhméreg Csiga hidratáló használata.

Télen is fontos a fényvédelem?

Annak ellenére, hogy sokan csak a nyári időszakban alkalmaznak fényvédelmet biztosító termékeket, azt javasoljuk, hogy te ne ess ebbe a hibába! A napsugárzás káros hatásai akkor is érvényesülnek, ha nem süt hétágra a nap, ráadásul a fényvédők nagy többsége a szmogos városi levegővel szemben is biztonságot nyújt. Például a Corsx nyugtató hatású, aloe verás fényvédő vagy az Elyn’s Lab Her Majesty SPF30-as készítménye remek társnak bizonyulnak ebben az időszakban is. 

Egy kis extra kényeztetés is jár!

Az alvás közben alkalmazható pakolásokkal könnyedén biztosíthatjuk azt a bizonyos pluszt, amellyel valóban teljes szépségében tündökölhet az arcbőr. Az éjszakai pakolásoknak köszönhetően alvás, pihenés közben tudjuk ápolni és minden hasznos összetevővel elhalmozni a bőrünket. A végeredmény pedig: rugalmas, ragyogó arc, amellyel mindenkit levehetünk a lábáról.