THQ: Már megint az a Red Faction 3...Mielőtt megmagyaráznám a bevezetőt, kezdjük a szárazabb tényekkel. A THQ közzétette idei első negyedéves eredményeit, melyek némi veszteséget mutatnak: a korábbi időszak 138,8 millió dolláros eladásaihoz képet a mostaniban csak 104.5 milliót tudtak összekaparni, melyből a Ratatouille, a Cars és a WWE SmackDown! vs. Raw 2007 vette ki leginkább részét. A nettó veszteség viszont picit javult, az akkori 12,1 millióról 9,3 millióra. Mindennek következtében a kiadó nem változtat a pénzügyi irányszámokon, a második negyedévben megpróbálja elérni a korábban tervezett 240 milliós, éves szinten pedig az 1,12-1,15 milliárd dolláros eladásokat.

A vállalati hírek között a beszámoló kiemeli az általunk is közzétett megállapodást a kínai Shanda online vállalkozással, melynek értelmében az ottani piacra 2008-ban bevezetik a Company of Heroes online verzióját, míg a mi térségünkben több húzócím is érkezik, melyek közül négy, a Company of Heroes: Opposing Fronts, a de Blob, a Stuntman: Ignition és a WWE SmackDown vs. Raw 2008 az idei E3-on nevezve volt a játékkritikusok díjára (Game Critics Best). A cég két új, eredeti, saját fejlesztésű játékot is piacra dob 2008-2009-ben, ezek a „de Blob” (Wii, DS) és a Darksiders (PS3, X360), valamint büszkén jelentették be, hogy a Stuntman: Ignition Xbox Live demója elérte a félmilliós letöltést.

Brian Farrell, a THQ elnöke (képünkön) elmondta, a 2008-as pénzügyi év az elvárásaik szerint alakul, a Ratatouille jól teljesít Észak-Amerikában, öt saját címük is egymillió feletti eladásokat produkál, és bejött a családi / casual vonal a Nintendo DS / Wii vonalon. Farrell egy kérdésre megerősítette, hogy készül az új Red Faction játék, ám minden további részlet közlésétől elzárkózott.

És hogy rátérjek a bevezetőmre: a témához kapcsolódóan megtaláljátok alant egy februári híremet, mely a tavalyi harmadik negyedéves eredményekről szólt. Érdemes elolvasni, és kitűnik ez említett érdekesség: a két húzócím akkor is (a CoH mellett) a Cars és a WWE SmackDown! vs. Raw 2007 volt, no és az akkori "nagy durranás", amit a THQ a sajtó elé dobott, nem volt más, mint az új Red Faction cím bejelentése... No igen, jól meg a két említett franchise, szegény új RF pedig úgy tűnik, átalakult dzsókerré, amit mindig be lehet dobni témának. Mondjuk talán már valami konkrétumot is lehetne közölni vele kapcsolatban, mert ez lassan a farkast kiáltó pásztorfiú esete lesz...