A Microsoft a TGS-en tartott sajtókonferenciáján nem meglepő módon elsősorban a Kinectre gyúrt rá, és rögtön öt játékot is bejelentett a platformra, melyek közül hála istennek nem mindegyik a casual réteget célozza meg.

Codename D

Suda51 legújabb projektje a rejtélyes Codename D nevet kapta, s azon túl, hogy egy kardos-lövöldözős játék lesz, mást nem árul el a nagy népszerűségnek örvendő tervező, ám azt már most borítékolhatjuk, hogy nem egy mindennapi programot fogunk kapni a Killer7 és a No More Heroes kitalálójától.



Rise of Nightmares

A SEGA vajmi kevés információval fűszerezve mutatta be a Rise of Nightmares névre keresztelt horrorját, amely az ígéretek szerint az eddigieknél jóval rémisztőbb, az egész testünket megremegtető élményt nyújt majd 2011-ben.



Haunt

A rémisztgetős vonalon maradva, de vidámabb irányba indulva a NanaOn-Sha csapata előállt a Haunt című játékával, melyben -- mint ahogy azt már a nevéből is ki lehet találni -- egy kísértet járta ház várja a játékosokat, ahol az agytekervényeinket és a reflexeinket egyaránt használatba vevő feladványokat oldunk majd meg, akár egymagunk, akár a családunk vagy barátaink segítségével.



Project Draco

A Phantom Dust és a Panzer Dragoon kitalálója, Futacugi Jukio új játékában egy kezes sárkány hátán szelhetjük az eget, miközben a lélegzetelállító részletességgel kidolgozott tájak felett izgalmas csatákban veszünk részt, vagy éppen új trükkökre és manőverekre tanítjuk a kis kedvencünket, sőt lehetőségünk lesz arra is, hogy az Xbox Live-on a barátainkkal csapatostul vegyük fel a harcot az ellenséggel.



Steel Battalion Heavy Armor

A Kinect segítségével feltámasztott Steel Battalion-széria egy új játékosgeneráció számára mutatja be a sorozat bonyolult, néha frusztráló, de semmiképpen sem szokványos játékmenetét, s mindezt teszi úgy, hogy nincs szükség egy vadászgép műszerfalát megszégyenítő perifériára, a parancsokat ugyanis a kezeinkkel adjuk majd ki.

A folytatás 2082-ben veszi fel a fonalat, amikor szinte minden modern technika elérhetetlen, a Föld nagy nemzetei pedig tovább folytatják a véres háborújukat, amibe mi New York partjánál csatlakozunk, hogy részt vegyünk az USA hosszú és kegyetlen szárazföldi offenzívájában, természetesen egy Vertical Tank (lépegető) volánja mögül.