• Jason Schreier szerint lesz Demon's Souls remaster
  • Hivatalos megerősítés továbbra sincs

A FromSoftware-féle Souls-széria igazán a Dark Souls megjelenésével robbant be a köztudatba és vált a játékipar egészét meghatározó sikercímmé. Emiatt pedig a mindent elindító első felvonás, a PS3-exkluzív Demon's Souls sokaknak a mai napig kimaradt, ami egy olyan lehetőség, amire könnyen le lehetne csapni kiadói oldalról.

A leírtak okán nem véletlen, hogy időről-időre felbukkan egy esetleges Demon's Souls remaster kiadásról szóló pletyka, hivatalos megerősítés azonban ezidáig még nem érkezett ennek kapcsán - a sorozat szülőatyja, Mijazaki Hidetaka is csupán annyit nyilatkozott korábban, hogy elsősorban a Sony-n múlik a dolog, hiszen a jogok náluk vannak.

tenyleg-megvalosul-a-demons-souls-ujrakiadas.jpg

A Demon's Souls szervereit éppen egy éve, 2018 februárjában állították le, így azóta még inkább aktuálissá vált egy esetleges újrakiadás - még úgy is, hogy nem hivatalos módon még mindig elérhetőek az online funkciók. Ezen reményeket korbácsolta most fel a Kotaku mindig jól értesült szerkesztője, Jason Schreier, aki a ResetEra gaming fórumon arra a kérdésre, hogy "szerintetek lesz Demon's Souls remaster" egy gyanús és határozott igennel válaszolt.

Mindez persze még így sem több találgatásnál, ám akik reménykednek egy esetleges PS4-es (vagy PS5-ös?) újrakiadásban, azok most kicsivel optimistábban folytathatják. Addig is a héten megjelenő Dark Souls Trilogy-val lehet enyhíteni az éhséget.