• Megérkezett a Switch 10.0.0-s firmware frissítése
  • Egy bizonyos "nx-abcd" modellre is van benne hivatkozás
  • Másodlagos kijelzőre is találtak bizonyítékot

Kedden megérkezett a legújabb, 10.0.0-s sorszámú firmware frissítés a Switch-hez, melynek két legfontosabb újdonsága az SD-kártya és a rendszer közötti oda-vissza másolás lehetősége, illetve a kontroller gombjainak rendszerszintű állíthatósága. A szakmabeliek persze kicsit alaposabban is beletúrtak a kódba, melyben meglehetősen érdekes sorokra bukkantak - olyanokra, amik egy új Switch-modellre utalnak.

teljesen-uj-dupla-kepernyos-switch-modellre-utal-a-konzol-legujabb-frissitese.jpg

A frissítésben található öt új DRAM-profilból három egy bizonyos "nx-abcd" modellhez kapcsolódik, amely egyértelműen egy új variánsra utal (a korábbi verziók az nx-abca, nx-abca2, nx-abcb és nx-abcc kódneveket használták). Ami pedig még érdekesebb, hogy másodlagos kijelzőre utaló bizonyítékokat is találtak a kódban.

A dupla kijelző egyáltalán nem újdonság a Nintendo esetében, hiszen a komplett DS-termékvonal erre épült, és bár korábban is voltak már pletykák egy új Switch-modellről, ilyen részletekről korábban egyik híresztelésben sem esett szó. Egy biztos: úgy tűnik, tényleg készül egy új hardverrel a Nintendo, amely legkorábban 2021-ben érkezhet - nem kizárt, hogy a PS5-re és az Xbox Series X-re reagálva egyfajta vérfrissítésként.