Bárki tud, aki tud beszélni, kéznél van egy telefonkészülék, vagy tudja kezelni a számítógépet, és még internet-hozzáférése is van. Persze kell egy telefonszám vagy egy honlapcím, de azért nem jelent ez túlzott ördöngösséget.

A nap végén mégis úgy tűnik, nem mindenkinek olyan egyértelmű minden, ezért a Pizzafutár Szeged pizzarendelési útmutatóját mindenképpen érdemes elolvasnod és követned is, ha igazán profi pizzarendelő szeretnél lenni.

Hogy mit lehet benne elrontani? Olvass tovább, és megtudhatod!

Mire figyelj oda pizzarendelés esetén?

Számtalan poszt kering a közösségi médiában olyan helyzetekről, amikor a pizzát rendelő fél kicsit eltéved, kellemetlen perceket okozva ezzel a futárnak.

pizza.jpeg

Ha éhes vagy, sőt inkább ha tudod, hogy nemsokára meg fogsz éhezni, akkor már érdemes is megrendelned a pizzát, hogy semmiképp se állj ott korgó gyomorral, türelmetlenül. De mégis mire figyelj oda?

  1. Az udvarisas, tisztességes hangnem itt is csodákra képes. Hidd el, mindenki szívesebben fog a pizzád körül sürögni, ha megkapja a neki járó tiszteletet.

  2. Fontos, hogy a címeddel kapcsolatban a legapróbb információkról se feledkezz meg. Ami neked, mint ott lakónak egyértelmű, az a pizzafutárnak közel sem az.

  3. Nemcsak a cím a fontos, hanem, hogy működik-e a csengőd vagy a kaputelefonod. Bármennyire is elhanyagolható információnak tűnik, amikor kopog a szemed az éhségtől, ha nem osztod meg a diszpécserrel, magaddal tolsz ki.

Illetve nem csak magaddal.

A futárnak sem könnyű

A problémás hozzáállással van gond, vagyis amikor úgy gondolod, hogy mindent lehet, mert fizetsz érte, nemcsak magadnak okozol kellemetlenséget, hanem annak is, aki hóban-fagyban, sárban-latyakban, cidriben-hőségben rendületlenül hozza neked az ételt, vagyis a futárnak.

Egy pár gondolat erejéig térjünk ki a pizzarendelés másik főszereplőjére is.

  1. Bár alapvetően nem kötelező a borravaló, ha úgy érzed, megérdemel egy kis elismerést, bátran adj neki, hiszen sajnos a munkáltatók többsége is erre blazíroz.

  2. Ha a házadban nincs lift, és te magad nem vagy akadályoztatva, akkor akár le is szaladhatsz a pizzáért, hidd el, a futár hálás lesz érte.

  3. Úgy, ahogy neked elő kell legyen készítve a tárcád készpénzes fizetés esetén, úgy a futárnak is vissza kell tudni adnia, ez így fair.

Persze mint minden szakma, a futárszakma is felhígult, így néha bizony belefuthatunk nem odaillő viselkedésbe, ezt természetesen érdemes jelezni a pizzéria felé!

Hogy a pizzarendelés win-win legyen!

Bármennyire is éhes vagy, mindenképpen arra biztatunk, hogy próbálj meg tekintettel lenni mind a diszpécserre, mind a futárra, és természetesen ez ugyanolyan elvárás visszafelé is. 

Ha minden információt megadva, kedvesen rendelsz pizzát, nagyobb eséllyel fogsz kedves és vevőbarát hozzáállással találkozni, és ha minden fél kedves, akkor abból senki sem kerülhet ki vesztesként, nem igaz?

Készen állsz akkor egy professzionális pizzarendelésre?