Hiába hogy csak életünk első öt-hat-hét évében hordjuk őket, ha nem figyelünk oda, rengeteg kárt tudunk okozni, mind önbizalom, mind pedig beszédfejlődés terén. Gondolj csak bele, te mennyire lennél magabiztos, vagy mennyire tudnál bizonyos hangokat kiejteni az első fogaid nélkül?

Add hát meg te is a gyermekeidnek azt a törődést, amit megérdemelnek, hogy boldog és önfeledt gyerekkoruk legyen! De hogy pontosan mi is a megfelelő törődés? Ennek próbáltunk utánajárni!

Amint kibújik az első fog

Sokan hajlamosak elodázni a fogmosás kezdetét, mondván alig eszik még a baba, amikor kibújik az első foga, a NiKiCa Bababolt a fogápolási termékeit mégis az első fog kibújásától ajánlja.

Ennek több oka is van, de a legfőbb ok az, hogy egy fogat is éppen annyira fontos ápolni, mint kettőt vagy ötöt.

A fog egészsége mellett pedig nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a megfelelő szájápolási rutin kialakításához a lehető legkorábban hozzá kell kezdeni, hiszen ez sem más, mint az olvasás. Ha időben elkezded, rendszeresen csinálod, akkor a gyermekednek ez lesz a természetes.

Amikor jól jön a fogorvos

Persze akad számtalan olyan helyzet, amikor hiába minden erőfeszítés, mégis elkezd romlani a gyermeked foga. Ilyenkor viszont nincs más választás, mint idejekorán elmenni egy gyerekbarát fogorvoshoz, mert rengeteg probléma csak szakember segítségével küszöbölhető ki.

Manapság rengeteg totyogó küzd zománcproblémával, amit például tévesen az anyatejnek tulajdonítanak, holott vagy genetika vagy a várandósság alatti betegség okozza, és bár elsőre rémisztőnek tűnik, ózonkezeléssel idejében megfékezhető.

https-nikicabababolthu-2022-junius-cikk2.jpeg

Ehhez azonban az kell, hogy gondosan ápoljuk a gyermekünk fogát a NiKiCa Bababolt fogápolási termékeivel, így biztosan időben észrevesszük, ha valami nem stimmel a babánk, kisgyermekünk fogaival.

Fontos, hogy tudd, az anyatej soha nem fog ártani a fogaknak, a mértéktelenül fogyasztott savas gyümölcslevek viszont annál inkább, így aztán próbálj minél óvatosabban bánni az utóbbival!

A te felelősséged!

Úgy, ahogy sok egyéb dolgot megtanítasz a gyermekednek, úgy kell arra is ránevelni, hogy hogyan gondoskodjon a fogai egészségéről.

Ha gyermekkora óta azt látja, hogy a szájápolás a napi rutin része, és fontos időt szentelni neki, akkor nagyobb korban és felnőttként sem fogják elhanyagolni ezt a részét a testápolásnak.

Azt azonban minden szülőnek tudnia kell, hogy mint az élet bármely más területén, úgy a fogápolás során is ők, ti, te lesztek az etalon. Amit te mutatsz neki, azt fogja követni. Amit nem mutatsz meg, az pedig kimarad az életéből.

Ugye te is azt szeretnéd, ha gyermeked boldogan és magabiztosan mosolyogna?