Ezen a héten úgy fest, hogy nem csak az iskolák tartanak kisebb szünetet, hanem a kiadók, ezáltal pedig a játékmegjelenések is. Sebaj, legalább lesz idő befejezni a már megkezdett címeket, vagy elkezdeni egyet az elmúlt időszak nagy megjeléenései közül, netán nekifogni az áprilisi PS Plus tagsághoz adott játékok valamelyikének. És ha már itt tartunk, az egyik játék ezúttal egy teljesen friss megjelenés...

230402.jpg

Meet Your Maker (PS4, PS5)

A Meet Your Maker egy furcsa apokalipszist mutat be: az emberiség a világ génállományának átmentését gépekre bízta, melyek csapdákkal és mutánsokkal őrzött erődökbe zárták azt. Csakhogy az egymás közötti rivalizálás itt sem maradhat el, hiszen mindegyik gépi ügynök a genmatra pályázik. A csavar a dologban, hogy minden egyes robotot egy játékos irányít, így a pályákat lényegében játékosok készítik a többi játékosnak.

The Library of Babel (PS4, PS5)

A The Library of Babel Jorge Louis Borge azonos című alkotásának adaptációja (bár az említett mű inkább csak inspirációként szolgált), ami a regényhez hasonlóan egy olyan, rémisztő jövőképet fest le, amelyben az emberiség kihalt, helyét pedig robotok vették át. Itt azonban véget is érnek a hasonlóságok, hiszen egy filozófiai kérdéseket feszegető kalandjátékkal van dolgunk, melynek cselekménye egy gyönyörű, kézzel alkotott világban kapott helyet.

EA SPORTS PGA TOUR (PS4, PS5)

Elérkezett a nyári időszámítás (ennek köszönhetően még este hétkor is világosban tudunk hógolyózni), és vele a tavasz, melynek első hírnökeként nem csak a motorosok, hanem a golfjátékosok is kiszabadulnak. Jelenleg még csak virtuálisan, méghozzá az EA Sports és a PGA Tour jóvoltából.

További megjelenések