A természet éledése pozitív hatással van az emberre, sokan kezdenek bele valami újba, a lakás szépítését is beleértve. A megvalósítást alapos megfontolás, mérlegelés után érdemes csak elkezdeni, mert a siker, az elégedettség csak ebben az esetben garantált.

Inspirálódjon!

Ha azt érzi, ideje változtatni valamin a környezetében, annak egy egyszerű és gyors módja, ha új színt ad akár csak egy-egy falnak, de akár az egész lakásra is sort keríthet, vagy csak egy bútordarabbal kezd, és annak sikerén felbuzdulva folytatja. 

Nézegessen színeket, hangulatokat, merítsen ihletet mások munkáiból. Remek platformok vannak erre, ilyen például a képmegosztó oldal, a Pinterest, ahol sokféle tematika szerint lehet inspirációs fotókat keresni, igazi gyöngyszemekre bukkanni.

Ha nem biztos a színválasztásban, a technikában, a saját megvalósításban, gyűjtse össze az ötleteket, adja át magát a gondolatoknak, és ha kiforrt, ne habozzon, vágjon bele. 

https-wwwfestekpalotahu-2022-februar-cikk1.jpg

Kis lépésekben a cél felé

Home office-ban dolgozva sokan arra jöttek rá, hogy nem mindegy, milyen környezetben töltik a napjuk nagy részét, hiszen az kihat a munkakedvre, munkateljesítményre. Dobja fel dolgozószobáját, munkakuckóját új falszínnel, tapétacsíkkal, stencilezéssel, egy képpel, zöld növényekkel, amelyek serkentőleg hatnak a kedvünkre, elménkre. Kreatív hobbiként választhatja otthona dekorálását is.

A Festékpalota.hu széles festék kínálatában minden felületre talál festéket, dekorfestéket, fantáziájának semmi nem szabhat határt. Akár kezdje apró lépésekkel, egy-egy kisebb berendezési tárgy átfestésével, amely néhány óra alatt is kivitelezhető, és ha megtetszik a munka, örömét leli benne, csiszolja a technikáját, és haladhat nagy lépésekben a vágyott cél felé. 

Indulhat a festés!

A festés némi előkészítést igényel, akár valamilyen lakberendezési tárgyról, akár falról van szó. A környezet védelmében mindenképp a bútorok összehúzásával és a munkaterület letakarásával kell kezdeni a munkát. Fontos, hogy mind a festéket, mind a szerszámokat gondosan válassza meg, mert nagyban múlik ezeken a siker.

A falfestés, tapétázás technikájáról, menetéről számos videós segédlet áll rendelkezésre akár a YouTube-on, akár más videómegosztó és szakmai oldalakon. Odafigyeléssel, precizitással kézügyesség nélkül is bátran nekikezdhet ezeknek a munkáknak, és a végeredmény nemcsak kárpótolja majd, hanem megelégedettséggel tölti el, önbizalmat ad, és akkor nem lesz megállás. 

Egy lakásfestés közös családi projekt is lehet, amiből a gyerekek is kivehetik a részüket nemcsak az ötletelés, hanem a megvalósítás során is. Adjon nekik életkoruknak megfelelő feladatokat, és meglátja, a lelkesedésük átsegíti a nehezebb szakaszokon.

Hozza elő magából a szunnyadó kreativitást, alakítsa környezetét elképzelései szerint, élje át az alkotás nyújtotta flow élményt.