Kár lenne tagadni, hogy az a DC filmes univerzum, ami 2013-ban a Man of Steellel vette kezdetét, óriásit bukott. Persze vannak rajongói a filmeknek és volt is, ami nem teljesített rosszul sem a kritikusoknál, sem a kasszáknál, de összességében inkább a csalódottság jut eszünkbe ha ezekre a filmekre gondolunk, nem a fergeteges moziélmény.

10 kitartó évig próbálkozott a Warner, hogy utolérjék az MCU-t, de nem jött össze, végül dugába dőlt minden tervük és a reboot mellett döntöttek. Peter Safran és James Gunn kezébe adták a hatalmat és azt mondták, indítsák újra és virágoztassák fel a DC hősök új filmes világát.

A DCEU születésének és halálának teljes története:

Gunnék pedig bele is csaptak a lecsóba, lapátra tették az eddigi hősök és színészek többségét, új castingot tartottak és nekikezdtek a szép új világ alapjai lerakásának. Ennek az alapnak az első téglája lesz a Superman, 2025-ben, amit maga Gunn rendez, a főszereplők között pedig olyan arcokat találunk, mint David Corenswet (Clark Kent/Superman), Rachel Brosnahan (Lois Lane), Nicholas Hoult (Lex Luthor) vagy éppen Nathan Fillion (Green Lantern).

A következő sorok spoileresek lehetnek a 2025. július 11-én debütáló Superman film kapcsán!

Az új film a forgatások közepén tart, egyre több videó és kép szivárog ki a munkálatokról, sőt, újabban egy szuper cameoszereplő kilétéről is értesült a sajtó. A Variety információi szerint az a Will Reeve is feltűnik majd a filmben, aki nem más, mint Christopher Reeve, az 1978-as, az 1980-as, az 1983-as és az 1987-es Superman filmek hősének fia.

superman-will-reeve-cameo.jpeg

Fotó: Lorenzo Bevilaqua / ABC

A színészként és riporterként is dolgozó Will Reeve testhezálló feladatot kap majd, az értesülések szerint ugyanis egy riportert kell majd alakítania.

Persze ez egyelőre csak egy nem hivatalos információ, a DC és a Warner semmilyen kommentet nem adott a szivárgással kapcsolatban.

És ha már James Gunn és Superman! Úgy tűnik, hogy a rendező magával hoz a DC-hez egy csipetnyit abból a stílusból, ami remekül működött az MCU-nál és a Guardians of the Galaxy filmeknél, már ami a zenéket illeti.

Egy friss forgatási videó alapján olyan slágerek szólalnak majd meg a filmben, mint például David Bowie 1972-es dala, a Starman: