Itt pedig egy hatalmas lehetőség rejlik mindazoknak, akik éreznek arra affinitást, hogy hivatásszerűen gyártsák a honlapokat. Mai cikkünkben ezt az opciót járjuk körbe!

Tanuld ki a szakmát!

Szerencsére ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy megtanuld, hogyan kell honlapot készíteni. Az egyik ilyen a The Bright Academy webdesign képzése, ahol a szakma minden csínját-bínját megtanulhatod, ráadásul online.

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint néhány grafikai és weblapszerkesztő szoftverre, valamint elszántságra, mert bizony rengeteg információ vár majd elsajátításra.

Hiszen ahhoz, hogy jó szakember legyél, a következőket kell egészen biztosan elsajátítanod:

  • A webgrafika alapjait, tipográfiai és képszerkesztő ismereteket kell magadévá tenned.

  • Meg kell tanulnod a technológiai alapokat, hogy működnek a domainek és a kijelölőnyelvek.

  • Jártasságot szerzel a különféle honlapkészítő módokban, így a népszerű WordPresst is megtanulod majd használni.

  • A nélkülözhetetlen Adobe XD és Adobe Illustrator programokat is fogod tudni használni, hiszen részletekbe menően fogjátok végigvenni az egyes funkciókat.

  • Persze a SEO nélkül semmit sem érne a képzés, hiszen így nemcsak mutatós és letisztult, hanem a keresőmotoroknak szimpatikus honlapokat fogsz tudni gyártani az ügyfeleleidnek.

Apropó, ügyfelek! Ugye benned is munkál az a kérdés, hogy honnan akasztasz majd le magadnak megbízásokat? 

Ússz szabadon!

Szerencsére a The Bright Academy tanfolyam nem csupán a szakmai oldalra helyez nagy hangsúlyt, hanem egyben abban is segít, hogyan tedd meg az első lépéseidet vállalkozóként, vagy ha úgy tetszik, szabadúszóként.

https-thebrightacademyhu-2023-majus-cikk6.jpeg

Részletekbe menően taglalják, hogyan kezdj vállalkozást, hogyan számlázz, és ami a legfontosabb, számos lehetőséget mutatnak a képzés oktatói arra is, hogy honnan szerezz magadnak megbízásokat!

Rendkívül jó lehetőség ez mindazoknak, akik szeretnének szabadon dolgozni, ugyanakkor tudni kell azt is, hogy ez a szakma eléggé magányos, főleg, ha saját magad dolgozol, nem pedig alkalmazottként. Ezért mindenképpen érdemes végiggondolni azt is, hogy fogod-e bírni azt, hogy egész nap egyedül dolgozol, és csak olykor-olykor szakítja meg a csendet és a munkát egy-egy ügyfél hívása vagy e-mailje!

Találd meg a saját hangod!

Ha már mindezeken túl vagy, érdemes kitalálni magadnak egy stílust, mert bár az ügyfelek igénye lesz a domináns a honlapok kialakítása során, mégis jó, ha rajta hagyod a kézjegyedet, hiszen így aki a referenciáidat végignézi, az egy egységes képet kap majd arról, hogy mit tudsz nyújtani, mire számíthat akkor, ha téged bíz meg a honlapja elkészítésével.