Elég sok dolog miatt lehet ugyan szidni a tavaly szeptemberben megjelent Starfieldet (bár a rengeteg javításnak hála jelentősen lecsökkent a negatívumok száma), az viszont tény, hogy maga a világ tartalmaz néhány remek történetszálat. A rajongók többsége leginkább a rejtélyes Va'ruun házra, valamint a tagok vallásának alapját képező The Great Serpentre lett volna kíváncsi, ez a vonal azonban nem igazán lett kibontva az alapjáték során, ami előrevetítette egy esetleges DLC érkezését.

Az idei Xbox Games Showcase során aztán le is rántották a leplet a Shattered Space nevet viselő expanzióról, melynek első előzetese még a szkeptikusokat is meggyőzhette arról, hogy érdemes visszatérni a sci-fi RPG világába. A Bethesda ugyanis jól láthatóan tanult a hibáiból, és ezúttal egy kompaktabb, éppen ezért izgalmasabb produkciót igyekszik lerakni az asztalra, ami nagyobb hangsúlyt fektet a történetre és a cselekményre, mint a hamar unalomba fulladó felfedezésre. Az említett trailer sajnos nem tartalmazott megjelenési dátumot (igazából időszakot sem), ám nagyon úgy fest, hogy már nem kell sokat várnunk a kiegészítő érkezésére.

Az Odahfield nevű X felhasználó szerint ugyanis szeptemberben fog befutni a Shattered Space, ami egy picivel korábbi időpont, mint amire a többség számított (én októberi vagy novemberi debütálásra tippeltem), bár természetesen nem hivatalos információról van szó, így senki ne kezdje még el vágni a centit. Az informátor emellett azt is elárulta, hogy a Gamescom motorját beindító Opening Night Live során fogják elárulni a pontos dátumot, így augusztus 20-án elvileg már tényleg tudni fogjuk, hogy melyik napra kell kivenni szabadságot. Végezetül pedig hozzátette, hogy a második bővítmény (ami elvileg a Starborn címet kapta) valamikor 2025-ben kerül majd fel a virtuális polcokra – ez egyébként szinte biztosra vehető, mivel Todd Howard korábban évente érkező DLC-kről beszélt.