Egyrészt ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni a most következő cikkben. Ha pedig már itt tartunk, akkor adunk néhány hasznos tanácsot a minél célzottabb választáshoz is. Vágjunk tehát bele!

Horgászat közben miért lehet szükség szemüvegre?

Ha valaki alapból dioptriás szemüveget visel, akkor mondhatni adja magát a dolog. Ahhoz, hogy a felszerelés összeállítása, a kapás érzékelése és maga a peca zökkenőmentesen menjen, bizony elengedhetetlen az éles látás.

Ezzel együtt a TackleBait.hu horgász webáruház szemüveg kategóriáján belül megtalálható darabok azok számára is hasznosak lehetnek, akik egyébként a munkájukban, otthon vagy tv nézése közben nem viselnek hasonló eszközt.

A dolog hátterében az áll, hogy a vízparton nem mindig ideálisak a fényviszonyok. Különösen az erőteljes napsütés lehet olyan körülmény, ami nehezítheti a látást. Beleértve a vízfelszín történéseit, illetve a botspiccen vagy az úszón jelentkező kapásokat.

Néhány alapvető prioritás horgász szemüveg keresésekor

Funkcionalitást tekintve értelemszerűen a lencsének van a legnagyobb szerepe. Amely ideális esetben polarizált, így hatékonyan képes megszűrni a nap nemkívánatos ultraibolya sugarait. Ez kényelmi és egészségügyi szempontból is fontos.

tacklebaithu-2023-junius-linkmarketing-4.jpg

A lencsénél szintén elengedhetetlen, hogy ellenálló legyen a környezeti hatásokkal szemben. Horgászat közben a vízparti növényzet, a kapásra reagálás, a fárasztások felfokozott idegállapota könnyen eredményezheti azt, hogy a szemüvegre nem tud teljesen odafigyelni az ember.

Ezért nem mindegy, hogy a lencse, illetve a keret mennyire ellenálló a mechanikai hatásokkal szemben. Ha egy mód van rá, egy törésálló műanyag vagy könnyebb anyagú modell tartósan velünk lehet akár több horgász szezonon át.

Plusz javaslatok a peca közbeni zavartalan látási viszonyokhoz

A lencsék jellegét tekintve ma már többféle színárnyalat között lehet választani, a kék, a fekete, a piros vagy többek között a narancs árnyalataival együtt. A kiválasztásnál az egyéni ízlés, az esztétikum ugyanúgy figyelembe vehető.

Csakúgy, ahogy a design is. Hisz joggal várhatjuk el, hogy a választott modellben ne csak lássuk az előttünk lévő vízterületet, hanem azt is érezhessük, hogy a szemüveg passzol a stílusunkhoz, a megjelenésünkhöz.

Ha pedig sikerül rátalálni a nekünk tetsző darabra, néhány kiegészítővel tartósan meg is óvhatjuk azt a nemkívánatos sérülésektől. Egy praktikus tok a szállítás és tárolás közbeni mechanikai ütések ellen véd, egy nyakba akasztható pánt pedig a földre esést segíthet megakadályozni.