Az Aliens: Fireteam Elite ugyan nem lett akkora kedvenc a rajongók szemében, mint mondjuk a korai Alien vs. Predator-játékok vagy az Isolation, de azért így is megtalálta a maga közönségét, hála a remek hangulatnak, a parázs tűzharcoknak, a rengeteg lénynek, na meg persze a kooperatív módnak, hiszen ez adta a Cold Iron Studios TPS-ének lelkét. Az évtizedek alatt megalapozott univerzumot hűen tisztelő programhoz még egy méretesebb DLC is készült Pathogen néven, a jelek szerint pedig már a folytatás is fődögél a stúdió boszorkánykonyhájában – legalábbis abban az esetben, ha hihetünk az alant látható, meglehetősen informatív képeknek.

A Redditre felkerült szivárgások alapján Project Macondo néven készül az Aliens: Fireteam Elite 2, melynek megjelenését a 2025-ös pénzügyi év harmadik negyedévére tervezi a kiadó, ebből kiindulva pedig a hivatalos bejelentés sem lehet olyan messze – persze csak abban az esetben, ha nem halasztják el a debütálást, de az ipar jelenlegi helyzetét tekintve a kasza is benne van a pakliban. Kiderült továbbá, hogy egy 13 misszióból álló, 12 óráig tartó kampányt tartanának ideálisnak a szakik, amely 9 ellenféltípust, 5 DAGGER karaktert (ezek leírása is közszemlére került) és 13 fegyvert tartalmazna – ennél azért többre számítanánk egy folytatástól, nemde? Emellett a mára szinte kötelező érvényűnek számító letölthető tartalmak is szóba kerülnek a prezentáció során, melyek kapcsán kiemelték, hogy nem terveznek mikrotranzakciókat vagy lootboxokat, sztori DLC és új Annihilation pályák (ezt egyfajta hordamódként tessék elképzelni) azonban érkezhetnek, amennyiben zöld utat kapnak az adalékok.

Mivel a leírás alapján az Alien: Fireteam Elite 2 kevesebbet fog tudni, mint az elődje, többen is úgy vélik a kommentelők közül, hogy egy kamu leakről van szó (ezt erősíti a dobófejszékkel operáló karakter is, aki eléggé kilóg ebből a világból), a feltöltő ugyanakkor azt írta, a szóban forgó képek abból a nemrég történt Disney szivárgásból származnak, melynek során 1,1TB-nyi adat (például be nem jelentett projektek, koncepciós rajzok, bejelentkezési- és személyes adatok) került illetéktelen kezekbe. Egyelőre nem tudni, hogy hol az igazság, de ha a készítők tartani akarják magukat a fent említett premierdátumhoz, a program pedig továbbra is fejlesztés alatt áll, akkor hamarosan hivatalos forrásból is érkeznie kell(ene) egy bejelentésnek.