Immáron „mindenki” számára elérhető a Steam In-House Stream szolgáltatása, vagyis az, hogy asztali gépünkről az otthoni hálózatunkra kapcsolt gépekre lőjje át a kedvenc játékainkat -- már persze csak akkor, ha mindezzel képes megbirkózni a masinánk.

A Valve felhívta ugyanis a figyelmet arra, hogy az átvitelhez felső kategóriás komponensekből álló számítógépre lesz szükségünk (négymagos processzor alapkövetelmény) és az adott játék gépigénye határozza meg, hogy pontosan milyen hardver szükséges, mindezen felül pedig tudni kell, hogy egyelőre csak Windows operációs rendszeren működik a dolog. Ha azonban minden adott, akkor csak kevés akadályt kell megugranunk azért, hogy a HTPC-nken vagy a laptopunkon játszhassunk, miközben a másik szobában fut a gép.

Nem kell mást tenni, mint mind a két kiválasztott masinán bejelentkezni a Steam profilunkba, majd a könyvtárban kiválasztani, hogy melyik játékot szeretnénk streamelni. Ennyi, bár érdemes észben tartani, hogy hibák, kapcsolódási problémák még előfordulhatnak, illetve nincs surround sound és hangrögzítés.

in-house-stream.png