Három, igencsak sokak által kedvelt videojáték kapta meg végre a steames javítását, amelyek automatikusan letöltődnek, ha a Valve terjesztőrendszerén birtokoljuk őket, és elindítjuk a programot. A múlt hónapban (!) megérkezett 1.0.3.0 verziójú GTA IV patch az első a sorban — mostantól nem kell várniuk tovább a gőztulajoknak, hogy a sokak elmondása szerint igen komoly sebesség- és stabilitásnövekedést jelentő javítás a gépükre kerüljön. (Tudom, hogy nem tartozik szorosan a témához, de aki esetleg ilyen módon szerezte be a terméket, meg tudná mondani, mégis, hogyan folyik a játék menete? Be kell jelentkezni a Steambe, utána a Games for Windowsba, majd a Rockstar saját rendszerébe is? Ez minimum fél gigát bizonyára megeszik a RAM-ból, amelyből ráadásul nagyon sokra van szükség...)

A másik foltozott gyermek a Sacred második része, amelyet, bár ez sem tartozik szorosan a tárgyhoz, sikerült kölcsönkapnom Darthstól, és amely sajnos sokadik próbálkozásra sem volt képes elvarázsolni. A 2.40-es javításról már írtunk is nektek, e hónap elejétől manuálisan letölthető volt, és segítségével a milliónyi javítás mellett jó pár PhysX effektus is bekerült, inkább csak dísznek, sem mint komoly, játékmenetet vagy látványt jelentő extrának.

A harmadik, és utolsó javítás az általam tesztelt, és számomra sajnos igen komoly csalódást okozó X3: Terran Conflictot érinti. Amint megvártuk, hogy a Steam által leginkább szimpatikusnak talált szerverről elkezdjen lefele csurogni a mennyei manna, azonnal egy új küldetéssorozat birtokába jutunk, az új gyárakról, hajóról és számtalan apróságról már nem is beszélve.