• Már forgatják a Star Trek: Strange New Worldöt
  • Ez az Enterprise-ról fog szólni, de még az eredeti sorozat előtt
  • Pike kapitány és legénysége lesz a középpontban
  • Pike-on, Unán és Spockon kívül más régi karakter is visszatér

A Star Trek: Strange New World egyszerre lesz folytatás és előzmény, hiszen az NCC-1701 USS Enterprise lesz a középpontban, de még azelőtt, hogy Kirk átvette volna a parancsnokságot, ám már azután, hogy a USS Discovery elindult a jövőbe. Ennek hála több új és régi karakterrel is találkozhatunk.

star-trek-strange-new-world-pike-spock-una.jpg

Természetesen a triumvirátust, azaz Pike-ot, Spockot és Unát a Discovery-ben és a Short Trekben megismert színészek fogják játszani, azaz Anson Mount, Ethan Peck és Rebecca Romijn. De mellettük szerepet kap Nyota Uhura kadét Celia Rose Gooding megformálásában, illetve feltűnik Christine Chapel nővér, akit ezúttal Jess Bush fog játszani, továbbá az a doktor M’Benga, aki az eredeti sorozat második és harmadik évadjában volt látható egy-egy epizód erejéig.

Érdekesség, hogy annak idején Number One-t, azaz Unát és Chapel nővért ugyanaz a színész játszotta, azaz Majel Barrett Roddenberry, szóval érdekes lesz most a két karaktert egy időben látni az NCC-1701 USS Enterprise fedélzetén.

Az újonc karakterek sorát gyarapítja a Bruce Horak által megformált andoriai Hemmer, aki ráadásul a ritka albínó anrodiaiak közül került a Csillagflotta zászlóshajójára. Szintén újonc La'an Noonien-Singh, akit Christina Chong kelt életre, valamint Erica Ortegas hadnagy, akit Melissa Navia fog megformálni.