GURU Extra A hírek popupjaNemrég még a Microsoft kápráztatta el a nagyközönséget a Project Natallal, most a Sony szabadalmaztatott egy hasonló technológiát, amely kamerával és mikrofonnal érzékeli a játékos emócióit: nevetés, düh, szomorúság, boldogság, unalom.

A rendszer a szabadalom szövege alapján úgy működik, hogy a képernyőn látható esemény alapján kiváltott érzelmi reakciót (például: hangosan nevetés, vagy unalom) a szoftver képes felismerni és ez alapján változtatni a játékmenetet. A kamera és a mikrofon emellett arra is képes lesz, hogy a barátok viselkedését is értékelje, tehát például olyan eseményt, amikor két játékos közösen legyőz egy ellenséget és ennek hevesen örülnek.

Azt még nem tudni, hogy a Sony pontosan hogyan akarja használni a szabadalmat, lévén erről nem értekeztek a szövegben, sőt, még az sem fix, hogy tényleg fel akarják-e használni, nemcsak valamilyen trükkről van szó, hogy a Microsoft-féle Project Natalt kicsit megszorongassák. (A képen egy lehetséges — kissé mulatságos — verzióját láthatjuk az új technológiának...)