Az MCU Bosszúállók: Végjáték utáni időszakának egyik félig-meddig már elfeledett filmje volt a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, amely egy, a képregényekben már a ’70-es évek óta létező szuperhőst vezetett be a franchise-ba. Az ázsiai származású kungfu-mester debütáló kalandját szerette a kritika, a nézők elégedettek voltak vele, és a COVID-időszakhoz képest a kasszáknál is szépen teljesített. Minden adott volt tehát a folytatáshoz, azonban hiába vette kezdetét a második rész fejlesztése szinte rögtön a film 2021 szeptemberi megjelenése után, a Marvel Studios 2027-ig nyúló bemutatónaptárában hiába keressük a címet. A második felvonás nemhogy premierdátumot nem kapott, de konkrétan semmit sem tudni róla, kivéve azt, hogy dolgoznak rajta. A főhőst alakító Simu Liu szerint azonban könnyen elképzelhető, hogy a következő három évben valamikor megérkezik a film.

A színész épp a legújabb filmjét, a Jackpot!-ot promotálta a Screenrantnél, amikor szóba került a Shang-Chi 2. Az interjúztató rákérdezett, hogy mégis mi a helyzet a projekttel, egyáltalán lesz-e belőle valami, amire Liu biztató választ adott: „Sok minden az én hatáskörömön kívül esik, de biztosan elkészül. Nagyon izgatott vagyok, hogy dolgozhatok rajta, csodálatos lesz. Nem igazán árulhatok el mást ezen kívül.

shang-chi-and-the-legend-of-the-ten-rings-1278566-1280x0-1.jpg

Néhány hónapja röppent fel a pletyka, miszerint film forgatása 2025 tavaszán veszi kezdetét, viszont ezt nem erősítették meg hivatalosan, bár Liu nyilatkozata arra enged következtetni, hogy végre tényleg vannak mozgolódások a projekt körül. A színész tavaly nyáron még nem volt biztos abban, hogy elkészül a folytatás, mivel az első részt rendező Destin Daniel Cretton a Bosszúállók: A Kang-dinasztia mellett tette le a voksát. Az a film végül a kukában landolt, az Ítéletnap lesz helyette, és a direktori feladatokat a Russo tesók fogják ellátni – hogy tisztább legyen a kép, Cretton már ezt megelőzően visszalépett arra hivatkozva, hogy más MCU-s feladataival szeretne foglalkozni.

A Marvel Studios naptárában egyébként négy olyan dátum szerepel, amihez még nincs hozzárendelve cím: 2026. február 13., 2026. november 6., 2027. július 23 és 2027. november 5.. Ezek közül egy kiesik, mivel az valószínűsíthetően a Pókember 4 lesz, de az sem kizárt, hogy az egyik másikat a Shang-Chi 2 foglalja majd le.