SEGA: Kilencedik utas a profitA SEGA és a 20th Century Fox bejelentette: a japán kiadó/fejlesztő megkapta a jogot, hogy elkészítsen egy, az Alien filmeken alapuló játékszériát. Egyelőre egy FPS és egy cRPG van tervbe véve, következő generációs konzolokra és PC-re, 2008-as megjelenési dátummal. Rob Lightner üzletfejlesztési igazgató azt is elárulta, elkezdték a tárgyalásokat a filmtetralógia szereplőivel, így Sigourney Waeverrel és Lance Henriksennel is, hogy bitbe öntött önmaguk és hangjuk megjelenjen a játékokban.

Mike Gallo, a SEGA vezető producere kihangsúlyozta, hogy a franchise új szintre emelése a céljuk, így nem a négy mozifilm eseményeit keltik életre, hanem a két Oscar-díjjal és félmilliárd dolláros összbevétellel büszkélkedő moziszéria alap- és háttéranyagaiból építkeznek, belepakolva a rajongók körében legnépszerűbb karaktereket, és talán választ adnak pár, a filmek által nyitottan hagyott kérdésre is.

Elie Dekel, a Fox alelnöke ugyanakkor elmondta, hogy megtartották maguknak az "Alien versus Predator" jogait, hiszen ebből már készül a második mozi (2007 decemberi megjelenéssel), és abból természetesen egy játék. Azt is hozzáfűzte, hogy van még eladó franchise-licencük, melyből remek játékokat lehetne hegeszteni, például a "Nagy zűr Kis-Kínában", a "Légy" és a "Fantasztikus utazás".