A Marvel Moziverzum első nagy fejezete, a Végtelen Saga ma már igazi klasszikusnak számít, hiszen ez volt az első eset a filmtörténelemben, hogy ilyen egységes és ennyire sikeres franchise-t teremtettek. Ebben nagy szerepe volt a különböző alkotásokban játszó színészeknek, köztük Samuel L. Jacksonnak is, aki a Bosszúállók csapatát összecsődítő Nick Furyt, a SHIELD igazgatóját formálta meg, már kifejezetten sok alkalommal, és a karakter valószínűleg az MCU jövőjében is nagy szerepet fog játszani. A színész elmondása szerint amikor aláírt kapásból kilenc Marvel-filmre, még nem sejtette, hogy ilyen rövid idő alatt letudja őket.

Tudtam, hogy egy kilenc filmre vonatkozó szerződést írok alá. Kevin azt mondta: ’Egy kilenc filmre szóló ajánlatot akarunk neked tenni.’ Én meg arra gondoltam, hogy meddig kell életben maradnom, hogy leforgassak kilenc filmet? Ez nem éppen a leggyorsabb folyamat a világon, általában ez nem így megy. Szóval nem tudtam, hogy ezt a kilenc filmet mintegy két és fél év alatt fogják leforgatni. Ez őrület! Ez az a kategória, hogy ó, a francba, már fel is élem a szerződéseim. De na: működött a dolog” – nyilatkozta Jackson a GQ-nak.

A színész a Vasember stáblistás jelenetében debütált Nick Furyként, ott indult el a franchise első szála, ami aztán a 2012-es Bosszúállókra futott ki. Ezután rengeteg MCU-projektben szerepelt, legutóbb a nagyot bukott Marvelekben láthattuk. Jackson ezen kívül azt is elmondta, hogy melyik a kedvenc jelenete Nick Furyként: amikor az Amerika Kapitány: A tél katonájában bekerítik a rendőrök az utcán és kénytelen drasztikus megoldáshoz folyamodni. Ez a színész szerint egy igazi badass momentum.

A borítókép forrása: Marvel