Rosszul megy a Nintendo 3DS szekere

Az NPD csoport legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy eddig ötmillió 3DS-t értékesített a Nintendo az USA-ban. Bár ez a szám ránézésre annyira nem rossz, tudni kell, hogy az eladások négy hónapja 4,5 milliónál tartottak, tehát több mint negyed év mindössze 500 ezer gép eladására volt elég.

Bár meg lehet magyarázni a stagnálást a hó végén érkező 3DS XL-lel, Ivata Szatoru, a Nintendo elnöke elismerte, hogy a gond inkább a piac átalakulásában keresendő: a Nintendo annak idején olyan gyártó volt, mely elsőként robbant be a hordozható konzolok világába, így kényelmesen uralkodhatott úgy is, hogy olcsó gyártású, technikailag egyáltalán nem impresszív gépekkel árasztotta el a piacot. Mostanra azonban a tabletek és az okostelefonok vették át a kézikonzolok szerepét, az emberek inkább az Angry Birdsszel pepecselnek pár percet a buszmegállóban, mintsem hogy előkapjanak egy kifejezetten erre a célra tervezett eszközt.

Ivata szerint ezt a dilemmát csak exkluzív tartalmak árusításával lehet feloldani, melyek így vagy úgy, de képtelenek megvetni a lábukat az okoskészülékeken. Hogy ez alatt mit értett a nagy N feje, rejtély, bár esélyes, hogy nem többet még egy tucat Mario és Zelda játéknál.