Ivata Szatoru, a Nintendo elnöke még az E3-on tartott beszédet a befektetők előtt. Elismerte, hogy a 3DS nem megy olyan jól, mint szeretnék, de szerinte ez mindössze a túl magas elvárásoknak köszönhető.

Ivata elmondta, hogy a gép előrendelőinek száma roppant magas volt, és a sajtó véleménye is pozitívabb volt, mint most. Ebből leszűrhető, hogy nem magával a konzollal volt, illetve van gond, hanem a játékosok magas elvárásaival, melyeknek képtelenség volt megfelelni a startcímekkel. Ezért aztán a Nintendo az online lehetőségek bevezetése és a nagy címek eltolása mellett döntött, mely stratégia kristálytisztán látható a vállalat idei E3-as bemutatóján.

S hogy mi a megoldás? Nos, Ivata szerint a nagy exkluzív címek jelentik a jövőt a 3DS számára, azaz meg kell mutatni a játékosoknak, hogy a masina igenis több cirkuszi látványosságnál. Példának az elnök az Ocarina of Time remake-jét hozta fel, mely pár külföldi cikk alapján kiválóra sikeredett. Meglátjuk, mi lesz a 3DS-sel -- a befektetők mindenesetre féltik a pénzüket, ami a Vita bemutatkozása miatt érthető is.