Az immár 77 éves színész, Robert Englund nem ma kezdte a szakmát, ennek ellenére mindenki a Rémálom az Elm utcában-franchise legendás főgonoszával, Freddy Kruegerrel kapcsolatban emlékszik rá. A karakter és maga Englund is hatalmas horrorikon lett a népszerű filmeknek köszönhetően, nem véletlen, hogy az összeégett arcú, kalapos-karmos rémet is vele azonosítják: a színész összesen 8 alkalommal bújt a figura bőrébe, a 2010-ben készült rebootban pedig Jackie Earle Haley vette át tőle a stafétabotot, nem sok sikerrel. Englund a 2003-as Freddy vs. Jasonnel befejezettnek tekintette a pályafutását Kruegerként, bár később párszor még visszatért a karakter hangjaként, például a 2011-es Mortal Kombat-játékban is. Tavaly ismét kijelentette, hogy többé már nem fogja eljátszani a legendás gyilkost, de legújabb nyilatkozata azonban már nem ennyire egyértelmű.

nightmare-on-elm-street-3-dream-warriors.jpeg

Nincs már bennem több Freddy. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy egy magas minőségben kivitelezett animációs verzióban a hangját kölcsönözzem neki. Az nagyon jó lenne, ha felkérnének ilyesmire, de abban biztos vagyok, hogy már nem tudnám a verekedős jeleneteket egy szögnél és egy felvételnél többől is eljátszani. Már nem tudnám hirtelen elmozdítani a fejemet, vagy bármi ehhez hasonlót csinálni. Vén csont vagyok én már, hagyjatok pihenni!” – mondta a színész a Bloody Disgusting nevű oldalnak.

Noha a Rémálom az Elm utcában első része idén ünnepli a 40. évfordulóját (egészen pontosan november 16-án), Hollywood sem új filmmel, sem pedig animációs sorozattal nem készült a jubileumra – és egyébként sincs tervben a franchise folytatása vagy újragondolása.  

A képek forrása: Slashfilm