A hongkongi hősi vérontás nevű alműfaj úttörője, John Woo legjobb akciófilmjeit saját hazájában készítette még a ’80-as évek végén és a ’90-es évek elején, mielőtt tett volna egy rövid kiruccanást a hollywoodi blockbuster-iparba. A Szebb holnap 1-2, A bérgyilkos, a Golyó a fejbe és A fegyverek istene a zsáner örökzöld alapkövének számítanak, a bennük látható ötleteket és trükköket Amerika is nemegyszer elleste a hongkongi mestertől. Woo később meghívást kapott az álomgyárba, azonban az ottani rendezései közül csak az Ál/arc tudott teljes mértékben felnőni a korábbi munkáihoz. Részben ezért, végül visszatért a Távol-Keletre, de sok év után ismét angol nyelvterületen forgatott, a Csendes éj tavaly decemberben debütált a magyar mozikban, és Woo most megint nyugaton csinál filmet – pontosabban talán legjobb húzásának, A bérgyilkosnak a remake-jét, amihez meg is érkezett az első előzetes.

Hasonlóan az eredeti műhöz, az újrafeldolgozás sztorijának középpontjában is egy profi bérgyilkos áll, aki nem hajlandó meggyilkolni egy vak nőt, amivel magára haragítja a megbízóját, egyúttal magára vonja a rendőrség figyelmét is. A főszerepet Nathalie Emmanuel (Halálos iramban-sorozat, Trónok harca) játssza, hozzá csatlakozik Sam Worthington (Avatar, Terminátor: Megváltás, A titánok harca) és Omar Sy (Életrevalók, Lupin), előbbi a főhősnő megbízóját, utóbbi a bérgyilkos nyomában járó zsarut alakítja, a további szerepekben Diana Silvers, Saiid Taghmagoui és Hugo Diego Garcia is látható lesz.

A bérgyilkos az Universal stúdiónál készül, és 2024. augusztus 23-án debütál a Peacock streaming-platformon, magyar premierdátum még nincs, de valószínűleg itthon a SkyShowtime-on lesz majd látható.