Ugyan most a csapból is a PS5 Pro folyik (egy kis Év Játéka-esélyes Astro Bot-tal megfűszerezve), de a Sony nem felejtette el azokat a földi halandókat sem, akik "sima" PS5-tel rendelkeznek. A mai nappal ugyanis kezdik elérhetővé tenni azt az új rendszerfrissítést, ami egy kis testreszabhatóságot hoz a konzolunkra, még ha korlátozottan is.

Ez a Welcome Hub, alias Üdvözlőközpont, ahová nekünk tetsző cuccokat pakolhatunk ki nekünk tetsző sorrendben, és ami még jobb: a hátteret is módosíthatjuk. Ez a háttér ugyan megváltozik amint mást jelölünk ki a Welcome hubon kívül, de akkor is, végre személyre szabhatjuk a konzolt. Egy picit.

Itt azonban még nincs vége az újdonságoknak, érkezik ugyanis a Party Share is, aminek segítségével különböző üzenetküldő és közösségi média applikációkban is megoszthatunk party hangchat linkeket. Őrület!

Különböző béta funkciókról is lerántották a leplet:

  • Személyre szabható 3D audio profilok fej- és fülhallgatókhoz: létrehozhatunk egy csak ránk szabott 3D audio profilt, amit a rendszer profilonként ment el, de presetek közül is választhatunk magunknak.
  • Remote Play beállítások: miután valaki átjön hozzánk és bejelentkezik a saját PlayStation Network fiókjába, könnyedén kezelhetjük, hogy a későbbiekben is hozzáférhet-e a konzolunkhoz. 
  • Adaptív kontrollertöltés: talán ez az egyik legérdekesebb funkció, melynek lényege, hogy amikor a konzol pihenőmódban van, és így töltjük a kontrollerünket, a vezérlő aktuális töltöttségi szintje szerint állítja be, meddig kapjon áramot a rendszer, így elméletileg energiát spórolhatunk meg.

A végére hagytam a rossz híreket:

  • a Welcome hub-ot egyelőre csak a tengerentúli játékosok kapják meg, az elkövetkezendő hetekben aztán Japánba és néhány európai országba jut el, és csak ezek után lesz világszerte elérhető. Hasonló a helyzet a Party Share-rel is.
  • Az Adaptív kontrollertöltésből a "fat" PS5-ösök kimaradnak, mert a vékonyabb PS5 modell tulajdonosok és leendő PS5 Pro tulajok kapják majd meg, és az alábbi vezérlőket támogatja: DualSense, DualSense Edge, PS VR2 Sense, Access Controller.

Mit szóltok?