A Realme GT Neo 3T azonban itt van és elérhető. Kérdés, hogy jó választást jelent-e egyáltalán, ha többre vágyunk a Dragonball Z színvilágnál, matricánál és néhány utalásnál. Kézbe vettük a Neo 3T mobilt…

A doboz tartalma a szokásostól eltérően tartalmaz különböző extrákat, kártyákat, tematikus ajándékokat, egy 80 wattos töltőt és egy sötétszürke szilikontokot. Utóbbit nem tudjuk hova tenni, hiszen a kék-narancssárga hátlap, valamint a főhős ruháján megjelenő japán szimbólum gyakorlatilag láthatatlan marad. Egy átlátszó tok ez esetben is szerencsésebb választás lett volna. 

A telefon ergonómiája kiváló. Kézbe véve a fogása kényelmes, a házlap szélei kellemesen íveltek, de nincs „kétezres évek” életérzésünk, ráadásul nagyszerű a súlyeloszlása. A kávák nem csak a széleken, hanem alul és felül is keskenyek, ennek eredményeképpen az előlapi kamera kilyukasztja a kijelzőt. Szintén a kijelző mögé került az ujjlenyomat-olvasó.

realmedb.jpg

Maga a kijelző teljesen rendben van, még akkor is, a 200 ezer feletti kategória készülékeivel hasonlítjuk össze. A panel a Samsung E4-es AMOLED gyártmánya. Az átmérő 6,62 hüvelyk, a felbontás 1080x2400 pixel. Állítólag 1300 nitre képes, ami szikrázó napsütésben is kényelmes használatot tesz lehetővé. Aki megismerkedett a Realme előző kiadásával, a GT Neo 2-ben és a GT2 paneljével, újdonságra nem számíthat; ez egy az egyben ugyanaz a cucc.

A szoftveres támogatásra kevés panaszunk lehet. Noha a tesztekben és a visszajelzésekben olvashatunk néhány gyermekbetegségről, ezek a mindennapi használat során nem okoznak kényelmetlenséget. Az Android 12 alapjaira épített Realme UI 3.0 tökéletesen személyre szabható, ráadásul rengeteg opcionális beállítási lehetőségünk van, ami alapértelmezetten ki van kapcsolva.

Szót kell ejteni a rendszerchipről is. A készülékben egy Snapdragon 870 munkálkodik. A 7 nanométeres lapka CPU-jában egy Kyro 585 mag került elhelyezésre. A legtöbb átlagos energiaigényű játék sebességvesztés és túlzott melegedés nélkül fut. A szoftver tartalmaz egy bizonyos GT funkciót, aminek köszönhetően manuálisan javítható a processzorteljesítmény.

A kamerarendszer megújítása is elmaradt. Ugyanazt a csomagot találjuk, mint a GT Neo 2-ben. A 64 megapixeles főkamera mellett egy 8 és egy 2 megapixeles változat munkálkodik. 25 milliméteres fókusztáv és az f/1,8-as apertúra mellett a főkamera 4:1 arányú összevonását kell említeni. A 80,5 fokos befogadás is átlagosnak mondható, ahogy a teljes kamerateljesítmény ebben az árkategóriában. A képminőség rendben van, a zaj csak extrém nagy felbontás esetén zavaró. 

Kérdés, ha eltekintünk a tematikus cukiságoktól, a Goku nélküli Realme GT Neo 3T vásárlásra érdemes készülék-e… A 120 hertzes AMOLED kijelző mindenképpen a pozitív oldal felé billenti a mérleg nyelvét, ahogyan a sztereó hangszórók és a 80 wattos gyorstöltő is. A stabil működésre sem lehet panasz; nem akar, nem fagy, nem bosszant. Sajnos a gyengeségek között is meg kell fogalmaznunk egy-két gondolatot. A kamerarendszer képességei bántóan középszerűek; noha rendben vannak, de a 2-es változat után vártunk volna valami előrelépést. A nem bővíthető tárhely miatt is akad némi hiányérzetünk, ahogyan az IP védelem hiánya is bosszantó.

A készülék korrekt ajánlat, de nehéz megmondani, – a 80 wattos töltőn kívül – miben képes felülmúlni az elődjét. Son Goku fanoknak azonban kötelező.