Don McCabe, a Chips nevű angol játékáruházlánc főnöke szerint például a PSP meg fog bukni. Nem kicsit, nagyon. „Az a személyes véleményem, hogy nincs esélye a GO-nak. Voltam jó pár bemutatón és őszintén szólva nem sok értelmét látom. 99,9 százalékban meg vagyok arról győzve, hogy nagy zakó lesz ebből, és akkor jöhetnek a riválisok, hogy ők is próbálkozzanak.”

McCabe szerint az ugyan világos, hogy a Sony a PSP GO-val az iPhone sikerét szeretné meglovagolni, csak ezzel az a probléma, hogy míg az Apple okosan ingyenessé tette a szoftverei 70%-át, addig a Sony nem tervez ilyet.

„Persze, az Apple hatalmas sikert ért el, de ez az Apple sikere és nem másé.” –- tette hozzá McCabe. McCabe szerint ráadásul a kézi konzoloknál a digitális úton letölthető játékok piaca sokkal szűkebb, mint azt sokan hiszik, és a Sony épp ezt nézte be nagyon.

Arról egyébként a Chips igazgatója is meg van győződve, hogy ebből továbbra is lehet nagy pénzt kaszálni, sőt, sokaknak ez sikerülni is fog, csak éppen nem a Sonynak a PSP GO-val.