Az IGN-nek sikerült megszólaltatni egy anonim úriembert, aki állítólag már próbálta a Sony PSP2-t. A cikk szerint a gép grafikus teljesítménye olyan durva, hogy a rá fejlesztendő játékok a PS3 első címeivel említhetőek egy lapon. Ráadásul a kicsike processzora hivatalosan is több mint fele olyan erős, mint a PS3-ban található Cell, és ezzel még az Xbox 360-at is meg tudja szorongatni itt-ott.

Külsejében a PSP2 a PSP Gót idézi, a kiszivárgott képek pedig a titokzatos illető szerint is valódiak. A játékokat a Góhoz hasonlóan nem UMD-n, hanem letöltés útján lehet rá megvásárolni, képernyőfelbontása pedig 1080p, azaz a full HD filmekkel is megbirkózik a masina. S hogy mikor jön? Nos, elvileg jövő karácsonykor.

Mindehhez persze tessék hozzátenni, hogy "állítólag", de a leírtak talán nem is akkora marhaságok, ha figyelembe vesszük, hogy a mostani konzolok bemutatkozása óta már öt esztendő telt el. A kérdés csak az, hogy egy ennyire erős konzolt milyen akkumulátorral szerel fel a gyártó ahhoz, hogy ne merüljön le félóránként, illetve az ára, ami lehetséges, hogy a PS3-hoz hasonlóan ijesztő lesz az első évben.