Két évvel korábban az E3 során az Irrational Games bejelentette, hogy az akkor még friss PS Vita konzolra meg fog jelenni egy BioShock játék, ám ez nem egy átirat lesz, hanem egy teljesen egyedi alkotás, amit az alapoktól kezdve építenek meg. Ez volt a bejelentés, de azóta semmi lényegit nem hallottunk a projektről, csak annyit, hogy a csapat igyekszik összehozni a dolgot.

A stúdió vezetőjének elszórt interjúiból és üzeneteiből az szűrhető le, hogy még nincs konkrét terv arra, hogy elkészülhessen a BioShock Vita, de tényleg dolgoznak az ügyön. A bejelentés évében, októberben azt nyilatkozta Ken Levine, hogy lehetőség van arra, hogy egy külsős csapat készítse el a játékot, aztán idén februárban azt mondta, hogy még mindig szeretné beindítani a fejlesztést, de egyszerűen nincs pénz, ezen a hétvégén pedig megtudtuk, hogy éppen a napokban tárgyaltak újra a játékról.

A fejlesztő Twitteren üzent a stúdió és a sorozat rajongóinak, mondván, éppen egy tárgyaláson van túl a Sony és a 2K játékkiadó között a BioShock Vita ügyében, melynek célja az, hogy a két cég közös nevezőre jusson. Az sajnos már nem derült ki, hogy ez sikerült-e, de ez nem is olyan folyamat, ami egyik pillanatról a másikra beindulhatna, úgyhogy legyünk türelemmel, dolgoznak az ügyön.

PS Vita: még megjelenhet a BioShock