Egészen részletes információkat szállított az IGN a Nintendo új konzoljáról, a Project Caféról. Az oldal természetesen meg nem nevezett informátorokra hagyatkozott, noha azt tényként közölte, hogy minden hír olyan forrásból való, ami tényleg kapcsolódik a projekthez.

Az első és talán legfontosabb információ a gép tervezett ára, ami 350 és 400 dollár között lesz. A Nintendo a a tajvani Foxconn nevű céggel gyártatja majd a konzolt, a sorozatgyártás kezdete pedig októberre tehető, ami azt jelenti, hogy legkorábban ez év karácsonyán kerülhet boltokba a konzol. Ha viszont csak jövőre lesz belőle valami, akkor minden bizonnyal tavasszal dobják piacra, hisz év elején az ünnepi költekezések után öngyilkosság lenne megkezdeni az árusítást. A tajvani gyártás egyébként igen logikus lépésnek tűnik a Japánt sújtó természeti katasztrófák után.


A Café (avagy Stream) állítólagos modellje (kattintásra megnő)

Az IGN szerint a hardverrel kapcsolatos korábbi hírek igazak, vagyis a gép erősebb lesz a PS3-nál, és támogatja majd az 1080p-s felbontást, akár 3D-ben is, ezzel megelőzve az összes piacon lévő konzolt. Ami a Café külsejét illeti, nagyjából akkora lesz, mint a régi Xbox 360 volt, dizájnja pedig egy modernizált SNES-t juttat az eszünkbe, ezzel is jelezve a gyártó visszatérését az erős konzolokhoz. A kontroller saját kézikonzolként funkcionálhat majd, lévén egy kisebb LCD panel kerül bele (ilyesmire már volt példa a Nintendótól, lásd GameCube). A masina egyébként jelenleg a Stream nevet viseli, bár ez még sokat változhat a bejelentésig (sőt, utána is).


A Café kontrollere az IGN exkluzív képein (kattintásra megnő)

Ezek voltak hát a pletykák, következzenek a tények!

Mijamoto Sigeru tegnap egy londoni sajtótájékoztatón beszélt a gépről, illetve arról, hogy nem beszélhet róla. Azt ugyan elismerte, hogy a Nintendo új konzolt épít, hozzátette, hogy a 3DS-en is a Wii megjelenése óta dolgoztak, s csak akkor vált biztossá a terv, amikor bejelentették. Az EDGE szerint a mester az E3-as bejelentést firtató kérdésre csak ennyit felelt:

"Várjatok. Kérlek, legyetek türelemmel, míg döntést hozunk az ügyben."

Egy másik interjúban Mijamoto az alábbiakat nyilatkozta, kicsit terelve a témán.

"Igen, olvastam a Cafés pletykákat. Ez teljesen normális. Tudjátok, a Nintendo egy platformgyártó, így alap, hogy mindig új gépeket készítünk. Úgy véljük, öt év kell egy érdekes fejlesztéshez. Szóval elismerem, hogy nincs füst, ha nincs tűz sem. Mindig dolgozunk valamin, ezek egy részét viszont sosem látják mások."

Tehát Mijamoto elismeri, hogy a Nintendo új gépen ügyködik, sőt, az általa említett öt éves ciklus pont idén jár le (a Wii 2006-ban jelent meg). Ugyanakkor óvatosságra is int:

"Nem kell minden pletykának hinni."

Nos, szerintetek mi az igazság?