A cikkben részletes választ fogunk adni a kérdésre. Sőt, ezenfelül konkrét tippekkel is szolgálunk annak kapcsán, hogy mi mindenre javasolt kiemelkedően figyelni a jogosítványszerzés folyamatának megkezdése előtt.

Megtanulható-e az autóvezetés a hagyományos autókon?

Természetesen igen, ez egy abszolút reális és megvalósítható elképzelés. Mindössze annak a gyakorlatára kell kellőképpen ráérezni, ami a hagyományos értelemben vett manuális váltóval felszerelt gépjárművek működésének az alapja.

Vagyis a kuplung és a sebességváltó kar kezelésének először a tudatos, majd pedig a zsigerből történő használata. Tipikusan olyan műveletsorról van szó, ami először tűnhet csak kissé bonyolultnak.

Sokan már az első néhány alkalmat követően rá tudnak érezni a dologra. Onnantól kezdve pedig nagyságrendekkel egyszerűbbé válik a képlet, és haladhatunk szép módszeresen a jogosítványszerzés irányába.

Mire érdemes figyelni ilyenkor?

Amikor az oktatóautó kiválasztása a cél, az tipikusan olyan területnek számíthat, amelynél igencsak számít a méret. Ha egy mód van rá, jobban járhatunk egy kifejezetten kompakt, mozgékony, városban is jól használható gépjárművel.

Mindenképp olyan modellt javasolt választani, amiből könnyen ki lehet látni kanyarodásnál és parkolásnál. Nem árthat továbbá az sem, ha így vagy úgy, de az oktatóautó szinkronban van azzal a járművel, amit jogosítvánnyal a zsebünkben várhatóan vezetni fogunk.

Ha pedig mindezt sikerül könnyű kormányozhatósággal, patent váltóval is kiegészíteni, nyert ügyünk van. Különösen az autósiskola kiválasztásával legyünk óvatosak! A LikeDrive autósiskolánál manuális váltóval rendelkező gépjárművön is van lehetőségünk tanulni.

likedrive-autosiskolahu-2022-marcius-linkmarketing-3.jpg

Jogosítványszerzés előtt a következőket célszerű még átgondolni

Az eddigiekben magára az autóra koncentráltunk, ugyanakkor akadnak még további lényeges tényezők is, amelyekre szintén nem árt tudatosan figyelmet fordítani. Tipikusan ebbe a kategóriába sorolandó az oktató személye is.

Ha egy mód van rá, célszerű kellően türelmes, tapasztalt és rugalmas oktatónál megkezdeni a vezetést. Még jobb, ha az oktató személyisége és habitusa szinkronban van velünk, valamint a tanulási és fejlődési metódusunkkal.

Ha ezeket a szempontokat sikerül megfejelni az iskolának a tudatos kiválasztásával, az már tényleg kiváló alap lehet a sikeres jogosítványszerzéshez, amely manuális váltóval is teljesíthető, minden csak kellő kitartás, odafigyelés és szorgalom kérdése.