Félelemben és reszketésben gazdag, boldog új évet kíván a fantasztikus műfajokra specializálódott magyar streamingszolgáltató, a Scream. A horror-thriller-sci-fi szentháromságának hazai méhkasában izgalmas filmek várják 2023 első nézőit. Januárban műsorra kerül Taika Watiti horrorparódiája, a Hétköznapi vámpírok, az Öngyilkos túra című skandináv thriller és George Clooney kertvárosi pokolban fürdő rendezése, a Suburbicon, sőt egy feszült párkapcsolati film, Woody Allen Match Pointja is felkerül a kínálatba. Lássuk a hónap két kiemelt premierjét.

screamo.JPG
(A kép forrása: scream.hu)

Az iker

A finn produkció gyászoló család sötét hétköznapjaiba enged betekintést. Amikor egy fiatal házaspár tragikus balesetet szenved és egyik gyermekük meghal, utóbbi ikertestvérével a világ másik végére költöznek, hogy új életet kezdjenek. Az igazi rémálom azonban csak ekkor kezdődik, hiszen Eliott egyre furcsábban kezd viselkedni. Ezt eleinte a gyászfolyamat részének tekintik, édesanyja azonban hamar rájön, hogy a gonosz szállta meg csemetéjét.

A fiú

„Lauren Cohan már megedződött a The Walking Deadben, ami a borzongást illeti, de most egy életnagyságú porcelánbaba állítja komoly megpróbáltatások elé” – vezeti fel a filmet hivatalos ajánlója. Egy amerikai lány kálváriáját látjuk, aki bébiszitternek szegődik, csakhogy nem élő gyerekre, hanem nyolc éves fiú alapján mintázott porcelánbabára kell vigyáznia. Eleinte a háziak szigorú szabályai miatt aggódik a hősnő, de hamar rájön, hogy a bábu nem is olyan élettelen.