Középfölde népei nem nyugodhatnak. Sok apró, a világhálón szétszórt darabka arra enged következtetni, hogy a Lord of the Rings Online-t jegyző Turbine egy új Gyűrűk Ura játékon munkálkodik. Lefoglalt rengeteg domént a Middle-earth és a Shadow of Mordor kifejezésekre, így sokan máris a Middle-earth: Shadow of Mordor címet látják maguk előtt. Persze nem alaptalanul, hiszen a Tolkien művekre kizárólagos jogokat birtokló Middle-earth Enterprises szabadalmi bejegyezést nyújtott be erre a címre.

A leglogikusabb következtetés az, hogy egy a LotR: Online-hoz tartozó új kiegészítő előkészületeit láthatjuk. Viszont a Kotaku rendíthetetlen nyomozója, Superannuation szerint nem feltétlen ez az egyetlen helyes következtetés. A legújabb kiegészítőt, a Helm’s Deepet a Warner Bros. nemrég jelentette be, és a bejegyzett domének sem ezt a címet, sem a LOTRO betűszót nem tartalmazzák. Emiatt Superannuation véleménye az, hogy egy teljesen más játékról van szó, amit majd az E3-on lepleznek le. Erre pedig abból következtetett, hogy a Monolith féle Guardians of Middle-earth doménjei szintén csak napokkal a tavalyi E3 előtt lettek lefoglalva, és azok is a Turbine szervereire kerültek.

A találgatás tehát nem teljesen megalapozatlan, könnyen lehet, hogy a Warner Bros. és a Turbine egy új Gyűrűk Ura játékon dolgozik. A kérdés már csak az, milyenen. Új kiegészítőn a LOTRO-hoz, esetleg egy vadonatúj online játékon?

(A képek a Lord of the Ring: Online-ból vannak.)

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!