Peter Molyneux

Peter Molyneux újra népszerűsége csúcsán van, hisz mióta elhagyta a Microsoft vezető pozícióját, és független játékfejlesztő stúdiót alapított 22 Cans néven, hetente hallunk felőle valami újat és klasszat. Bár a Curiosty című kísérleti applikáció, úgy néz ki, PC-re nem fog megjelenni (Peter szerint ehhez egy nagy kiadó közbenjárására volna szükség), a Beefjacknek elmondta, hogy még egy nagy játékot el fog készíteni, mely élete fő műve lesz.

"Az alapötlet az, hogy minden tapasztalatom, minden hibám, minden játék, amit valaha is készítettem -- ha mindezen energiákat fel tudom használni ebben az új projektben... nos, ezt fogom megpróbálni. Készítünk egy játékot, amivel beletanulunk abba, milyen manapság fejleszteni valamit, és ez a játék lesz a karrierem legmeghatározóbb alkotása."

Peter elárulta, hogy eddig már van egy lista arról, mit kéne beletenni a programba, illetve, hogy már kitalált egy kellemes címet is, de ezeket még nem akarta közkincsé tenni, mert a munka kezdeti stádiumban van. Bár Peter Molyneux igazán nagyot az első Black & White óta nem alkotott, fontos hozzátenni, hogy az MS-nél saját bevallása szerint is elnyomták az ötleteit, többek között ezért hagyta ott a minden bizonnyal hihetetlenül jól kereső állását.