• PS4-re és Switch-re is megjelent a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
  • A PC-sek rájöttek, hogy lehet csatlakozni a konzolos szerverekhez

A multiplayer játékok PC-s és konzolos verziói közötti cross-play lehetőség nem mindig szerencsés, hiszen vannak műfajok, ahol az egér + billentyűzet egyértelműen előnyt jelent a kontrollerrel szemben. A PS4-re és Switch-re múlt héten megjelent klasszikus, a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy esetében bizonyára nem szándékosan tették ezt lehetővé a fejlesztők, ám a játékosok hamar rájöttek, hogy a közvetlen IP-címen keresztül a PC-sek is csatlakozhatnak a konzolos szerverekhez.

star-wars-anakin-kills-youngligs.jpg

Ahogyan arra számítani lehetett, a nem éppen szándékos funkcióból szép kis mészárlás lett, hiszen a PC-sek nemcsak az irányítás tekintetében vannak előnyben, de vannak olyan elemek, amelyek kizárólag ebben a verzióban érhetőek el (pl. chat és csapat életerő). Arról nem is beszélve, hogy a veteránok 17 éves előnyben vannak a friss konzolos közönséghez képest.

A játékosok sorra kérik a kiadó Aspyr Mediát, hogy rejtsék el a konzolos szerverek IP-címét, meggátolva ezzel a cross-play lehetőséget, egyelőre azonban nem jött hivatalos reakció.

Támogasd te is a PC Gurut!