Kíváncsi vagy, mi volt Bate, Chris vagy épp Miguel kedvence? Szeretnéd tudni, melyik volt az év legjobb shootere, akciójátéka, vagy épp legnagyobb csalódása? Akkor vásárold meg a PC Guru decemberi számát, ahol minden kérdésedre választ találhatsz.

Természetesen ezúttal is megszólaltattuk íróinkat, hogy ők is elmondhassák, számukra mi hagyta a legmélyebb nyomot idén -- ebből kínálunk egy kis ízelítőt!

TIKA

2012 nálam a folytatások folytatásának éve. Csupa hármas szám. Először is itt volt a nagy finálé, a Mass Effect 3, amely briliáns, gyönyörű ugyanakkor meg a befejezés miatt sün a hátsó felükbe. A Diablo III örök örömforrásként, a Max Payne 3, pedig mint kedvenc kiégett zsarunk megújult haláltánca égett a retinánkba, és az Assassin's Creed III is ugyancsak meggyőző volt. Emellett persze voltak még aspiránsok, például a letaglózó történettel megáldott Spec Ops: The Line, vagy a régi-új XCOM, ami nagy szerelem. Azonban az abszolút győztes nálam a Mass Effect 3, mert a legnagyobb kaland sosem a befejezésről, hanem a megtett útról szól...

Mass Effect 3 JátékképekMass Effect 3 JátékképekMass Effect 3 Játékképek

JOHNBART

Természetesen a The Expendables 2: Video Game! Viccet félretéve, mint tavaly is írtam, nálam a játékélmény mellett a szólómód szavatossága határozza meg az abszolút befutót, elvégre nem mindegy, hogy hány óra offline szórakozást kapok a pénzemért. Nos, az SCS Software friss kamionszimulátorát ilyen téren nem érheti panasz: a Euro Truck Simulator 2 hatalmas úthálózata és fejlődési rendszere hosszú-hosszú időre leköti a virtuális spedícióban utazó fuvarosokat, kamionbolondériám tükrében így gondolom nem meglepő, hogy számomra a cseh csapat aszfaltszaggatása lett 2012 legkellemesebb meglepetése.

Euro Truck Simulator 2Euro Truck Simulator 2Euro Truck Simulator 2

MO

Nálam idén a pálmát egyértelműen az Assassin's Creed harmadik epizódja viszi el. Az Ubisoft egészen elképesztőt alkotott (még akkor is, ha akadnak benne szép számmal kellemetlen bugok), és hype ide, egekbe szökő elvárások oda, az ember leül elé, és szinte azonnal beszippantja a hangulatos történelmi miliő és az ahhoz társuló elképesztően összetett játékélmény. Friss hóban vadászni vadállatokra az erdőben, megmászni a legmagasabb hegycsúcsokat, egyszerre tíz ellenféllel felvenni a harcot, hajózni a tengeren -- csak néhány olyan momentum, az Assassin's Creed III emlékezetes pillanatai közül, melyek könnyedén az év játékává avatják 2012-ben.

Assassin's Creed III JátékképekAssassin's Creed III JátékképekAssassin's Creed III Játékképek

MIDNITE

Amit mondani fogok, talán nem sok listán bukkan fel: 2012 abszolút játékélményét számomra a Spec Ops: The Line nyújtotta. A jól kivitelezett, pörgős és élvezetes lövöldözést félretéve főleg a hatásos történetmesélési fogások, a hidegrázós jelenetek és maximálisan sokkoló fordulatok tették a The Line-t különlegessé. A Sötétség mélyén című regény történetének modernizált feldolgozása olyan személyes döntésekre és kegyetlen tettekre kényszerített játékosként, amikre még mindig libabőröztető félelemmel, sőt, dühvel emlékszem vissza -- majdnem úgy, mintha valóban átéltem volna. Álló ovációt érdemel!

Spec Ops: The Line JátékképekSpec Ops: The Line JátékképekSpec Ops: The Line Játékképek

WILSON

Stöki A semmi éve című írását tudnám felidézni, ha 2012-re kell gondolnom. Igaz ugyan, hogy az őszi hajrában volt azért jó pár remekül sikerült alkotás, azonban azt kell, hogy mondjam, én a legtöbb kifejezetten nagyon várt játékban csalódtam. Van, ami nem lett olyan jó, mint vártam és van, ami szimplán csak alulmúlt minden várakozást. Mégis számtalan felejthetetlen élménnyel gazdagodtam: a Thomas Was Alone-ról a januári számban fogok bővebben is értekezni, de addig is összeszedtem egy blogbejegyzésbe, melyek voltak számomra 2012 legemlékezetesebb játékai! (BLOGLINK)

Eme kis ízelítőnkkel persze csak a felszínt karcolgatjuk -- ha kíváncsi vagy, a többi Guru mit talált a legjobbnak, és meg szeretnéd tudni, mi lett szerintünk 2012 legjobb játéka, akkor irány az újságos és a PC Guru legfrissebb, 2012/13-as száma!