Paul Mescal azt reméli, most ősszel hasonló jelenségnek lehetünk szemtanúi a mozikban, mint tavaly nyáron. Akkor az Oppenheimer és a Barbie című filmek egyszerre kerültek a mozikba, de nem rontották, hanem nagy meglepetésre erősítették egymás hatását. A nézők szinte sportot űztek abból, hogy rövid időn belül mind a kettőt megnézzék. Mindkét film hatalmas siker lett, és a történteket Barbenheimer-hatásként jegyezte meg a nagyérdemű.

Idén is szemtanúi lehetünk egy hasonló eseménynek, a Ridley Scott rendezésében készülő Gladiátor 2-t ugyanis egy időben (november 22-én) mutatják be Amerikában a Wicked című musicallel, amely az Óz, a csodák csodája című klasszikus mese újragondolása nyomán született szórakoztatóipari esemény. Mescal úgy véli, a két várva várt, nagy nimbusszal övezett mostani film hasonlóan ellentétes pólusokat képvisel, mint tavaly a Barbie és az Oppenheimer, és éppen emiatt lehet belőlük szintén dupla siker.

glicked-gladiator-2-wicked.jpg

A kép forrása: CNN

„A Wickediátor szerintem valahogy nem kívánkozik az ember nyelvére, ezért inkább a Glicked megoldásra szavazok a Barbenheimer mintájára” – mondta Mescal az Entertainment Tonightnak. „Nehéz lenne két ennyire különböző filmet találni, de egy ehhez hasonló párosítás egyszer már bejött. Ezért nagyon drukkolok, hogy az emberek a bemutató hetében megrohanják a mozikat, és megismétlődjön a Barbenheimer csodája” – tette hozzá.

Gladiátor 2 története húsz évvel az előző film eseményei után játszódik, és a szóban forgó színész szerint az alkotók nagyon szépen kimunkált eszközökkel, jó ízléssel teremtették meg a méltó folytatáshoz illő új arányokat. „Természetesen tisztelgünk az első rész maradandó értékei előtt, de közben új irányokat is felfedezünk, hiszen az a dolgunk, hogy most jóval többet adjunk, úgyszólván megduplázzuk a téteket. Itt arra gondolok, hogy szintet lépünk az akciókkal és politikai szempontból is továbbgondoljuk a sztorit” – ecsetelte a főszereplő.