Milyen kitételeknek kell megfelelnie egy mosószernek?

A Shoperia-A mosás szakértője mosószer kínálata olyan széles körű, hogy itt mindenki megtalálhatja azt a terméket, amelyre valóban szüksége van. Létezik azonban pár kritérium, amelynek meg kell felelnie a kiválasztott tisztítószernek. Nagyon fontos, hogy meghosszabbítsa kedvenc ruhánk élettartamát, emellett pedig biztosítsa azt a kényelmet, amelyet egy új ruha vásárlásakor is érzékelünk. Rossz döntés esetén a ruháink kifakulnak, megnyúlnak, tönkremennek és a foltok sem tűnnek el. Egy kis tudással és tapasztalattal azonban bárki képes lesz eligazodni a mosószerek útvesztőjében. 

Mit tartalmaznak ezek a termékek?

A tisztítószer mosóaktív anyagot tartalmaz, amely segíti a tisztítást. A komplexképzők, azaz a vízlágyítók végzik el a kemény víz lágyítását, hiszen az károsíthatja a mosógépet és a ruhát is. Ma már ennek használatát erősen korlátozzák, hiszen szennyezik a környezetet.

A fehérítők felelősek azért, hogy a makacsabb foltokkal is megbirkózzon a tisztítószer. Az optikai fehérítőket csak enyhén szennyezett textílián érdemes alkalmazni, mert nem jelent tartós fehérítést. Az oxidatív fehérítők csak 60 fok felett képesek kifejteni hatásukat, ezért is javasolják a magas hőfokon való fehérítést.

A korróziógátló anyagok a mosógépek alkatrészeinek megóvásáért felelősek. A habzásgátlók a habképződést csökkentik, hiszen ez nem tesz jót a mosógépnek. A szürkülésgátlók azoknak az anyagoknak a textíliára való tapadását akadályozzák meg, amelyek beszürkülést okozhatnak. Az enzimek a vért és például a bort távolítják el, míg az illatanyagok a mosóoldat szagát hivatottak elfedni. 

https-shoperiahu-2024-majus-cikk1.jpeg

Tippek, amelyeket vásárláskor érdemes szem előtt tartani

  • Nem biztos, hogy a legdrágább mosószer lesz számunkra a legjobb választás.

  • Vegyük figyelembe a szövet típusát. A kényesebb selyem és gyapjú anyagok finomabb mosást igényelnek, míg a gyapjú és a szintetikus anyagokhoz bátran használhatunk erősebb mosószereket is. 

  • Színkímélő termékek vásárlásával sokáig megőrizhetjük a ruhák színét.

  • Az erősebben szennyezett ruhákhoz válasszunk megfelelő folteltávolító hatással rendelkező, speciális terméket.

  • A környezetbarát vásárlók ma már válogathatnak a környezetkímélő szerek közül is, amelyeket akciók során csökkentett áron is meg lehet vásárolni. 

Ezek azok a tényezők, amelyeket mindenképpen szem előtt kell tartani, ha vásárolunk. Olyan áruház termékeit részesítsük előnyben, ahol a háztartási vegyiáru széles választéka található meg és a termékek megfelelnek minden előírásnak és a forgalomba helyezési elvárásoknak. 

Egy jól megválasztott tisztítószer csodákat tehet a ruhákkal!