• A PUBG Mobile az év legsikeresebb mobilos játéka, 2.6 milliárd dolláros bevétellel
  • Öt játék is átlépte idén az egymilliárd dolláros álomhatárt

A hagyományos videojátékos piac mellett a mobilos szegmens számára is kiemelkedő volt a 2020-as esztendő, öt játék is átlépte ugyanis idén az egymilliárd dolláros határt a bevételeket tekintve, hasonlóra pedig korábban még nem volt példa – derül ki a Sensor Tower jelentéséből.

ot-mobilos-jatek-is-atlepte-iden-az-egymilliard-dollaros-bevetelt.jpg

Az év legsikeresebb játéka jelen állás szerint a PUBG Mobile, amely (beleértve a kínai lokalizált verziót is, amely Game For Peace néven fut) közel 2.6 milliárd dollár bevételt termelt globálisan december 14-ig bezárólag, 64 százalékos növekedést produkálva 2019-hez képest. Ezzel megelőzte a tavalyi év legsikeresebb mobilos játékát, a Honor of Kingst, amely 2.5 milliárd dollárral áll a második helyen.

Mögöttük nagy szakadék jön, majd következik a Pokémon GO 1.2 milliárd dollárral, amivel története eddigi legerősebb évén van túl a játék, ahogy az egy ideje már látszódik. De a Coin Master és a Roblox is sikeresen átlépte ezt az álomhatárt, az év legvégére pedig a Monster Strike is karnyújtásnyi közelségbe kerülhet az egymilliárdhoz.