A kívánságlista és az ajándékozás lehetősége szerintem kifejezetten alapfunkció kéne legyen egy online boltnak és az ahhoz járó keretprogramnak, de a valóságban úgy tűnik, ez nem adja ennyire magát. Legalábbis az EA csak most készítette el ezt a két funkciót az Originhez. Bezony, mostantól csinálhatunk magunknak kívánságlistát, és a barátainknak is vehetünk ajándékba játékot vagy DLC-t.

De van itt pár kikötés azért. Csak az EA égisze alatt elkészült, már megjelent játékokat ajándékozhatunk oda valakinek, még előrendelhető vagy harmadik féltől származó programokról szó sem lehet. Úgyhogy origines Witcher 3-mal nem lephetitek meg szeretteiteket, de a Mass Effect: Andromeda elajándékozása is várat még magára.

A harmadik fontos, és talán legfurcsább korlát, hogy csak olyan embereknek tudtok ajándékot küldeni, akik ugyanabban az országban van, mint ti. Hogy egy internetes áruháznak miért kell ilyenben feltételeket szabni, az jó kérdés, pláne annak tükrében, hogy a Steamen ilyen megkötések nincsenek.

Az ajándékozás amúgy nem bonyolult. Csak rá kell kattintani a kívánt játék adatlapján fellelhető, nagy, narancssárga Buy négyzet jobb szélén lévő nyilacskára, majd a legördülő menüben rábökni a „Purchase as a gift” menüpontra. Onnantól pedig már csak követni kell az instrukciókat.

Ugyanebben a legördülő menüben találjuk az „Ad to wishlist” pontot, amivel kívánságlistánkhoz csaphatjuk hozzá a kívánt játékot. Magát a listát a saját profilunkból érhetjük el.

ea-origin-logo.png